28 / 04 / 2024

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...



Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre fay hattının geçmediği Kırklareli ve Edirne’de arsa ve konut fiyatlarının 3 katı arttığını dile getiren Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Konut satışlarının kredi engeline takılmasına rağmen talebin sürdüğünü söylüyor. Yaptığı açıklamada özellikle arsa satışlarına ilginin çok yoğun olduğuna değinen Gülcan Altınay, “Özellikle depremden sonra Tiny House’ta yaşam çok popüler oldu. Özellikle mega kent İstanbul’a yakın yerlerde küçük bir arsa içinde küçük bir evim olsun düşüncesi İnsanları doğada yaşamaya yöneltti. Bununla ilgili al-sat ticareti gerçekleştiren firmalar yeni projeler gerçekleştiriyor. Bazı kişilerde toplu projelerin içinden alımlarını gerçekleştiriyor” dedi.

EYT lilerin arsa talebi Trakya da fiyatları artırdı!

“DOLARLA BİRLİKTE KONUT FİYATLARI DA ARTTI”

Açıklamasında Trakya bölgesindeki şehirlerde özellikle depremden sonra konut fiyatlarının hızlı arttığına değinen Gülcan Altınay, “Depremden sonra konut ve arsaya yoğun talep oluşmasıyla yaşanan söz konusu bu ani artış rakamları belli bir fiyata eriştikten sonra normal seviyelerinde işlem görmeye devam ediyordu ancak geçtiğimiz hafta doların artmasıyla mal sahipleri arsa ve ev fiyatlarına dolardaki artışı yansıtmış oldu” diye konuştu.


Geri Dön