11 / 10 / 2024

Ezel dizisinin Cengiz'i İstanbul'u özetledi!

Ezel dizisinin Cengiz'i İstanbul'u özetledi!

Kaybedenler Kulübü isimli filmi ve Ezel dizisindeki rolüyle adından söz ettiren Yiğit Özşener, İstanbul aynı bir kadın gibi... Ne onunla oluyor, ne de onsuz. Bizimkisi problemli bir ilişki. İstanbul içinde çok sır barındıran bir şehir... Sırrı ise sokakla




Son dönemin en popüler oyuncularından Yiğit Özşener, aslen İzmirli... Ama çoğu İstanbulludan çok daha iyi biliyor İstanbulu... Özşener, yaşadığı ve bir türlü vazgeçemediği İstanbulu Touch İstanbul dergisinden Necla Bayraktara anlattı.

İzmir doğumlusunuz. Peki İstanbula ne zaman ve nasıl geldiniz
1991 yılında üniversite için geldim. Yıldız Üniversitesi Elektronikte okudum. Daha önce turistik gezi mahiyetinde gelmişliğim var. Ama asıl temas, 1991de oldu diyebilirim.

İstanbula dair ilk aklınızda kalan ne olmuştu
İlk geldiğimde birinci köprüden ikinci köprüye kadar yürüdüm. Taksimden aşağı Dolmabahçeye, oradan kaptırdım birinci köprüye sonra ikinci köprüye, saatlerce yürüdüm. Neyin ne olduğunu çözdüm, bir yürüyüşte.

YETER DEDİĞİM OLUYOR
İstanbula karşı nasıl bir hissiyat içindesiniz
Güzel bir şehir. Ama bir yandan şöyle bir hissim de var; şu Boğaz olmasa kocaman bir köy gibi... İnsanı çelişkide bırakan bir şehir İstanbul. Çok sık gitmek, kaçmak istiyorum İstanbuldan. Özlüyorum da bazen. İstanbul gerçekten arada sırada uzaklaşılması gereken bir şehir. Dip dibe yaşanacak bir şehir değil! Arada İstanbuldan kesinlikle uzak kalınmalı. Arada Aman gideyim, çok sıkıldım. Yeter! diyorum.

İstanbulda nefes aldığınız yer neresi
Arada fırsat buldukça Adalara kaçıyorum. Burgaz Ada hoşuma gidiyor. Günübirlik bile gitsem keyif alıyorum. Adalar hayat kurtarıyor. İstanbul insanın üstüne üstüne geldiğinde, İstanbula hem bu kadar yakın hem de onu unutturan başka bir yer yok! Bence Adalar hayat kurtarıyor.

İstanbul sizin için ne ifade ediyor
Ne onunla ne onsuz. Problemli bir ilişki...

Bir kadınmış gibi bahsediyorsunuz İstanbuldan...
Tabii kadın. Bir de içinde çok sır barındıran bir şehir İstanbul. Bunun için sokaklarına dalmak gerekiyor. Ama siz ne kadarına niyetliyseniz, sırlarını o kadar veriyor bu şehir size. Ama siz; Ben üçgenimin dışına çıkmam! diyorsanız, sır falan vermiyor. İstanbulun sırlarını paylaşmak için sokağa çıkmalısınız. Siz isterseniz, o saklamaz.

KALABALIĞI SIKIYOR
İstanbulun avantajı ne
Burası Türkiyenin kültür merkezi... Birçok aktivite burada. Ayrıca iş bakımından da avantajlı burada olmak...

Dezavantajı var mı
Kalabalığı galiba ya... Kalabalığı bana zor geliyor. İstanbulda bazen yalnız kalmak zor oluyor. Onun için insan gerçekten arada İstanbulun dışına gitmek istiyor.

İstanbulun en yaşanılmayacak yeri
Kesinlikle yaşanmayacak bir yeri yok!

En iyi yaşanılacak yeri
Sultanahmet.

Neden
Sultanahmet bana değişik geliyor. Ben seviyorum Sultanahmeti ama her yer ya bar ya otel ya da kafe... Yine de Ayasofyayı görebileceğim bir yerde yaşamayı tercih ederim.

İstanbulda kendinizle baş başa kalmak istediğinizde ne yaparsınız
Çok fazla yürürüm. Karaköye Eminönüne çok giderim oralarda kaybolmayı severim. Kahvemi, zeytinimi oradan alırım.


KADIKÖYÜN ENERJİSİ BAŞKA
Kaybedenler Kulübü, Kadıköyde geçiyor. Kadıköy zaten çok sevdiğim bir yer. Sıkılınca vapura atlar Kadıköye giderim. Oradaki o küçük tezgahlara, tencerenin içindeki dolmalara, midyelere bayılırım!

Avrupa Yakasında daha sıkış tepiş yürüyorum, Kadıköy daha havadar... Yani o tarafı ve Kadıköyün enerjisini çok seviyorum.
Sabah/Necla Bayraktar


Geri Dön