04 / 05 / 2024

Fahiş kira artışları için düğmeye bastı! Artış işte bu modele göre yapılacak!

Fahiş kira artışları için düğmeye bastı! Artış işte bu modele göre yapılacak!

Türkiye'de 2. tur seçimleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken hükümet kanadından da bir son dakika paylaşımı geldi... İşte detaylar...



ORTA DİREK UYGULAMASI GELİYOR

Verilen detaylara göre, AK Parti'nin strateji ekibinin tespitlerine göre büyükşehirlerde seçmenin en çok şikayet ettiği sorunların başında yüksek kiralar geliyor. Bu konuda düğmeye basan AK Parti yetkilileri gelir düzeyi düşük vatandaşların harcama kompozisyonu içinde önemli yer tutan kira harcamalarını düşürmeye dönük olarak sosyal konut projeleri de kararlılıkla sürdürülecek.

Fahiş kira artışları için düğmeye bastı! Artış işte bu modele göre yapılacak!

ARTIŞLAR İŞTE BU MODELE GÖRE YAPILACAK

Yine verilen detaylara göre, kiracıları korumak amacıyla uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan uygulamasının süresinin uzatılması, fırsatçı konut sahiplerine yönelik cezaların artırılması öngörülüyor. Kira artışına yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla hızlı bir biçimde tamamlanacak. Türk Ceza Kanunu'nda düzenlemeler yapılırken, "hapis, adli para veya para cezası" olmak üzere üç alternatif üzerinde yoğunlaşıldı. Yine verilen bilgilere göre, mevcut sistemde kira artışında temel alınan TÜFE 12 aylık ortalaması yerine üst sınır getirilmesi de seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca taşınmazın yaşı, metrekaresi, bulunduğu kat, konumu, niteliği dikkate alınarak bölge değerleri de belirlenecek.

Memura kira desteği geliyor! Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi! İlk örnek ödeme planı oluşturuldu!

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılma ihtimali de fiyatları uçurdu! Ev sahipleri önceden zam yapıyor! 


Geri Dön