07 / 07 / 2024

Fahiş kira isteyen ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti!

Fahiş kira isteyen ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti!

Deprem göçüyle fiyatları bir anda yükselen kiralık evlerin valiliklerce mühürlenmesi üzerine mülk sahipleri, adeta karaborsa yoluna gitti. İşte detaylar...



Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre, fahiş kira artışlarına karşı Ticaret Bakanlığının harekete geçmesi ve valil­ikler tarafından, yüksek kira artışı tespit edilmiş olan konutların mühürlenmesi sonrasında mülk sahipleri bu defa, adeta karaborsayla kiralama yoluna gitti. Malatya, Elbistan ve İskenderun’dan yoğun göç alan Elazığ’da emlak çevreleri, yoğun talep nedeniyle kiraların çok arttığına değindi. 

Ayrıca yine verilen detaylara göre, meydana gelen deprem öncesinde kiraların 1.000-1.100 Türk Lirası seviyelerinde olduğunu kaydeden emlak danışmanları, satılıkların da 2 milyon Türk Lirası seviyesinden 2.4-2.8 milyon TL'lere yükseldiğine değindi.

Fahiş kira isteyen ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti!

Ücretine bile bakmadan 1 saatte tutuluyor

Yaptıkları açıklamalarda söz konusu bölgede kiralık konut bulmanın zor olduğunu, bulamayanların da yakınlarının yanında kaldığını, çoğu depremzedenin de akrabalarının yanına sığındığını dile getiren emlakçılar, şöyle diyor: “Örneğin bir konut boşaldığında, ev bekleyenlere haber veriliyor. Yaklaşık olarak 15 gün önce iki kiralık konut geldi. Ücretine bile bakılmadan bir saat içinde, 3 bin ve 5 bin TL'den ikisi de tutuldu.”

Kiracı seçiliyor artık

Verilen detaylara göre, diğer bölgelerdeki emlak danışmanları da talep nedeniyle kiralık konutlarda rakamların çok yükseldiğine işaret ediyor. Deprem öncesi 2 bin Türk Lirası-2 bin 500 Türk Lirası seviyelerinde olan konutların, depremden sonra bir anda fırlayarak 10 bin TL'lere çıktığına işaret eden emlakçılar, ilk zamanlarda ilanla kiralama yoluna gidildiğini, fakat şikayet üzerine valiliğin soruşturma başlattığına değindi. Fahiş fiyat tespit edilen ve bir anda 9-10 bin TL'leri gören konutların o fiyatlardan kiralanmaması için valilikler tarafından mühürlendiğine değinen emlak danışmanları, bunun üzerine bazı mülk sahiplerinin ilandan kaçındığına da değindi. Söz konusu mühürleme cezalarından sonra kiracı adayları ve tanıdıklara telefonla haber vererek kiralamaların yapıldığına işaret eden emlak çevreleri, “Mülk sahibi fiyatları yüksek tutuyor. Kiracı aramak yerine kiracıları seçer haline geldik. Hiç alıcı problemi yaşanmıyor, bir saat içerisinde kiralanıyor” dedi.


Geri Dön