29 / 04 / 2024

Fahiş zamma hayat kurtaran önlem! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Fahiş zamma hayat kurtaran önlem! Artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Hükümet Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında bir dizi adımlar atarken bunlardan biri de kiracı ve ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmeleriyle ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Kira sözleşmeleri e-devletten yapılarak fahiş zamlarında önüne geçilmiş olacak.



Son dönemde astronomik kira zamları üzerinden başlayan sıkıntı kamuoyundaki yerini korurken; diğer bir yandan da kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahiplerinden kaynaklanan kayıp-kaçak hem vatandaşlar hem de devlet için büyük bir sorun haline geldi. İki problemi birden çözmek isteyen hükümet ise e-devlet üzerinden yeni bir uygulamayı devreye almayı planlıyor.

KİRA SÖZLEŞMELERİ E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Haber7'den Tuğba Bozkurt'un haberine göre, Türkiye'de milyonlarca ev sahibi kira sözleşmelerini yapsa da kira geliri üzerinden vergi ödememekte. Yeni dönem ile birlikte artık ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşme e-devlet üzerinden kayır altına alınmış olacak. Böylelikle hükümet hem vergi kayıplarının önüne geçecek hem de ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön