27 / 04 / 2024

Faizsiz ev almak için neler yapılır?

Faizsiz ev almak için neler yapılır?

Ev almak isteyenler vatandaşlar faizsiz ev alma sistemini merak ediyor. Peki faizsiz ev almak için neler yapılır?



İnsanlar konut sahibi olmak için çoğunlukla bankalardan konut kredisi çekiyorlar. Demokrathaber'de yer alan habere göre, kredi çektiği miktara göre vadeli şekilde kredi borçlarını da ödüyorlar. Ama kredisiz konut almak isteyen insanlar faizsiz ev satışı yapan kurumsal firmalara müracaat yapıyor. Bu sayede bankadan kredi almadan faizsiz ev alabiliyorlar.

Bu kurumsal firmaların kendi içerisinde konut almak isteyenlere koymuş olduğu bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlara uyan kişiler bankalara bulaşmadan ve faizsiz olarak ev sahibi oluyorlar. Hem faiz vermek istemeyen hem de manevi yönden faize bulaşmak istemeyen vatandaşlar bazı kurumsal firmaları tercih ediyor.

Faizsiz Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Faizsiz olarak ev kredisi alıp ev sahibi olmak isteyenlerin yapması gereken bazı şeyler mevcut. Bu kurallara uyan vatandaşlar faizsiz olarak ev kredisi sahibi oluyorlar. Faizsiz ev kredisi alarak ev sahibi olmanız için şunları yapmanız gerekli;

-18 yaşını doldurmuş olmanız gerekli
-Belli bir gelir sahibi olmanız lazım.
-Gelirinizin alacağınızın konut taksitlerini ödeme yetmiş olması gerekli.
-Bu şartlara uyan kişiler bazı kurumsal firmalara giderek faizsiz ev kredisi başvurusu yapabiliyor. Bu şekilde herhangi bir bankaya gidip konut kredisi almak için faiz vermemiş oluyorlar. Bu sistemde çalışan çok sayıda güvenilir kurumsal firmalar mevcut.

 

Faizsiz ve peşinatsız ev alma sistemine ilgi artıyor!


Geri Dön