29 / 04 / 2024

Faizsiz evlilik kredisine kaç çift başvurdu? 

Faizsiz evlilik kredisine kaç çift başvurdu? 

Yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyon ile birlikte art arda gelen zamlar yeni evlenecek çiftleri de etkilemiş durumda. Buna göre, yeni evlenen çiftlere iki sene geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisine başvuranların sayısı duyuruldu.



Son dönemde yükselen enflasyon, döviz fiyatları, yapılan zamlar, maaş azlığı yani ekonomik kriz ve zorluklar yeni evlenecek çiftleri de kötü bir şekilde etkiledi. 15 Şubat'ta başlayan faizsiz krediye yaklaşık olarak 4 bin 815 çift başvuru yapmış oldu.

karar.com'da yer alan habere göre; Aile ve Gençlik Fonu üzerinden yeni evlenen çiftlere verilmeye başlanan iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası krediye başvurular 15 Şubat'ta başlamıştı. Bu zamana kadar da faizsiz krediye 4 bin 815 çiftin başvuru yaptığı açıklandı.

Faizsiz evlilik kredisine kaç çift başvurdu? 

KREDİNİN ŞARTLARI NELER?

Kredinin başvuruları aile.gov.tr ve e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor ve krediye başvuran adaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibarı ile de 18-29 yaş arasında olmak, depremden etkilenen 11 kent dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamının iki asgari ücretten fazla olmaması, başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etme şartları aranmaktadır.

Gerçekleşen başvuruların 15 Şubat'ta açılmasından sonra evlenecek olan gençlerin krediye ilgisi de çok fazla gerçekleşmiş  oldu. Buna göre, 22 günde toplam 4 bin 815 çift başvuruda bulundu. Şartları karşılayan çiftlere kredinin verileceği tarih ise henüz açıklanmadı.

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Faizsiz krediden yararlanmak isteyenler acele etsin! Ayrıntılar netleşti...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön