05 / 05 / 2024

FED kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni tüyolar!

FED kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni tüyolar!

Ünlü Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altının geleceği hakkında kritik tüyolar paylaştı.



2023’te tersine döner

Bu süreçten sonra gelecek faiz artışları 2023’ü nasıl etkileyecek sorusunu sorduruyor. Merkez Bankaları agresif şekilde faiz artırımına devam ediyor. 2023'te ters rüzgar olursa piyasalar için şaşırtıcı olmaz. Bütün dünya merkez bankalarının faiz artırımları, 2023 yılında dünya ekonomilerini risk taşıdığını bize açıkça gösteriyor. Merkez Bankaları ile dünyaya harcamalarınızı azaltın sinyali de veriliyor ama temel ihtiyaç grubunda harcamalar sürüyor. Alım gücünün azaltılması toplumun giderek fakirleşmesi anlamına geliyor. Burada yeni bir makas değişikliğine ihtiyaç olacaktır.

FED kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni tüyolar!

Merkez bankalarının eş zamanlı olarak aynı kararları açıklaması, aynı süreçte enflasyonun patlaması da rastlantı değil 2020-21’deki bol likidite enflasyonun patlamasının temel sebebi. Bana göre şu itirafı da yapacaklar: Biz esasen enflasyonun yükselmesine kasten müsaade ettik. İnsanlar niçin fakirleştiğini bir yol sonra anlayacaklar.

Editörün Notu: Bu haber 16 Haziran 2022, saat 22.50'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 31 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 10 lira 44 kuruş değerindedir.

Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? AKP’den flaş açıklama!

FED'in faiz kararının ardından dolarda son durum

Özgür Demirtaş'tan Tayyip Erdoğan'a akaryakıt yanıtı geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön