18 / 05 / 2024

Fed'in faiz kararı gözler altına çevrildi! İşte uzman isimden bomba tahmin

Fed'in faiz kararı gözler altına çevrildi! İşte uzman isimden bomba tahmin

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti. Finans Uzmanı Belgin Maviş'ten dikkat çeken bir tahminde bulundu. İşte tüm detaylar...



BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Fed beklentiler dahilinde faiz artırdı. Piyasanın beklentisi de bu yöndeydi zaten. Dolar endeksinde ilk tepkilere baktığımızda 102.18’den 101.81’lere geriledi. Ons altında halihazırda 0.20’lik değer kaybı ile 1924 onsta. Şu anda ons altında bir hareket başladı gibi gözüküyor. Euro/dolar paritesinin 1.09’un üzerine çıkması piyasada morallerin yerine geldiği bir durumu ortaya koyuyor.

‘2000 DOLARA DOĞRU HAREKET GÖRME İHTİMALİ VAR’ 
Ons altında 1930-1940'larda bir hareket görebiliriz. Teknik olarak aylık bazda 1921 doların üzerinde kapatmıştık. Burada 1935 dolar seviyesinin geçilmesi durumunda 1970 ve 2000 dolara doğru hareketler görme ihtimalimiz var.

‘YÜZDE 5’E DOĞRU HAREKET GÖREBİLİRİZ’ 
Fed faiz artışının devam etmesinin uygun olduğunu söylüyor. Enflasyonda belirgin bir düşüş olana kadar faiz artırılacak. Şu an faizler yüzde 4.75, Fed 5.10’a kadar işaret etmişti. Önümüzdeki iki toplantıda daha 25-25 olmakla birlikte 5’e doğru bir hareket görebiliriz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön