18 / 05 / 2024

Fed'in faiz kararı gözler altına çevrildi! İşte uzman isimden bomba tahmin

Fed'in faiz kararı gözler altına çevrildi! İşte uzman isimden bomba tahmin

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti. Finans Uzmanı Belgin Maviş'ten dikkat çeken bir tahminde bulundu. İşte tüm detaylar...



BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE FAİZ ARTIRIMLARI DEVAM EDECEK Mİ, ÖNGÖRÜNÜZ NEDİR? 
Bundan sonraki iki toplantıda faiz artışı yapıp sonrasında bekle göre geçebilme ihtimali var. Ancak faiz indirimi için şu an erken. Piyasa da zaten bunu görmek istiyordu. Şu anda beklentiler dahilinde oldu.

GRAM ALTINDA YÖN NE OLUR? 
Şimdi gram altın tarafında içeride piyasalar kapalı, gram altın henüz tam tepki vermiş değil ancak bu tepkisiz kaldığı anlamına gelmiyor. An itibarıyla 1163 lira seviyesini görüyorum. Bugün 1169 lirayı görmüştü. Halihazırda 0.20 ile 0.18 arasında bir değer kaybını koruyor.

‘1200 LİRAYA DOĞRU HAREKET GÖRÜRÜZ’ 
Ons altındaki yukarı yönlü hareketlerde 1930 dolar geçilirse gram altında 1170-1180 ve 1200 liraya doğru bir hareket görürüz. Bu ay içerisinde de görülebilir. Burada ons altın ve dolar endeksindeki hareket belirleyici olacaktır. Dolar endeksinin şu andaki seviyelerini koruması durumunda hareket biraz daha gecikebilir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön