01 / 07 / 2024

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin'de neler olacak?

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin'de neler olacak?

Fed’in atacağı adımların görülmesi ile beraber bir süredir bekleme moduna geçen değerli metallerin ve kripto paraların yeni bir yükseliş trendine girebileceği belirtiliyor. Fed, merakla beklenen faiz kararını 2 Mayıs tarihinde açıklayacak.



RALLİ YARIM KALMIŞTI

Nitekim banka krizinin ortaya çıkması ile beraber Fed'in faiz artışına ara vermek zoruna kalacağına ilişkin beklentilerle nisanda altın 2.045 dolara kadar yükselerek 13 ayın zirvesini görmüştü. Bununla birlikte, önde gelen kripto para birimi Bitcoin'in ise 30.500 dolara kadar tırmanmıştı. Fakat sonrasında Fed yetkililerinin faiz artışının henüz bitmediğine yönelik çıkışları bu rallinin kesilmesine sebep olmuştu. Banka krizinin ortaya çıkması ile beraber ABD'deki küçük bankalardan mevduat çıkışlarının başlamasının mudileri tedirgin etmesi altın ve kripto para birimlerine eğilimi etkiliyor.

Fed’in faiz kararı sonrası Altın ve Bitcoin de neler olacak?

ENFLASYON RİSKİ HÂLÂ GÜNDEMDE

ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik veriler, ABD ekonomisi ile ilgili belirsizliklerin devam etmesine sebep olurken yatırımcıların da kafası karıştı. ABD ekonomisi, 2023’ün ilk 3 ayında yüzde 1.1 ile tahmin edilenden daha yavaş büyürken, çekirdek kişisel tüketim harcamaları ise mart ayında yıllık yüzde 4.6 oranındaki yükselişle beklentileri aştı. Fed'in para politikasını sıkılaştırmasına sebep olan enflasyon ise yüksek seyrini korumayı sürdürüyor. ABD'de tüketici enflasyonu martta aylık yüzde 0.1 ve yıllık yüzde 5 artarak piyasa beklentilerinin altında kalsa da yüksek seyrin sürdüğünü de gösterdi.

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 1500 TL dağıtıyor!

THY 11 ilde en az 17 bin TL maaşla çalışacak personel alacak!

Sağlık Bakanlığı’ndan bir personel alımı daha! Çok sayıda alım yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön