28 / 04 / 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.



Dünya'da yer alan habere göre, söz konusu ihale birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfta teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü"yle gerçekleştirilecek, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla sonuçlandırılacak.

İhale Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildi

1291'i denizde ve 220'si karada olmak üzere toplamda 1511 yat bağlama kapasitesi ile Türkiye'nin ikinci, mefga kent İstanbul'un ise en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, İstanbul'da bulunan toplam kapasitenin yüzde 23,8'lik kısmını temsil ederken, Türkiye'nin ise yüzde 6'sını temsil ediyor.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın geçen sene pazarlık usulüyle yapılan ihalesine TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ) katılmıştı. Gerçekleştirilen ihalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alınırken, elemeli turda en düşük teklifi Cey Ortak Girişim Grubu verdi.

Yapılan açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 511 milyon TL, artırım aralığı da 20 milyon TL ve katları şeklinde belirlenen liman açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon TL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ vermişti. Fakat ihale 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildi.

Kalamış Yat Limanı Birleşik Arap Emirlikleri'nin radarında!

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!


Geri Dön