28 / 04 / 2024

Ferizli OSB’nin temeli atıldı!

Ferizli OSB’nin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli Organize Sanayi Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Töreni’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Yerel yönetimler olarak Organize Sanayi Bölgeleri’ni çok önemsiyoruz. " dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli Organize Sanayi Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Gerçekleştirilen törene Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Vali Hüseyin Avni Çoş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilli Şaban Dişli, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Jandarma Alay Komutanı Adnan Şimşiroğlu, AK Parti Milletvekilli Adayı Mustafa İsen, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Ülkemiz ve Şehrimizi İçin Çalışıyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan SATSO Başkanı Kösemusul, “Ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Sakaryamız artık büyük hedefleriyle konuşuyor. Sanayi, ticaret, tarım, turizm ve sosyal alanlarda şehrimizi daha üst seviyelere çıkartmak için iş dünyası olarak sorumluğumuzun farkında olduk. İşbirliği içerisinde olduğumuz paydaşlarımızın çalışmalarına tam destek verdik” diye konuştu. Kösemusul’un ardından konuşan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise, “Sakaryamızın ve ilçemizin gelişmesi açısından her alanda çalışıyoruz. Çünkü çalıştıkça oluyor. 2015 yılı içinde ilçemizde hastane temeli atacağız. 200 kişilik bir yurt inşa edeceğiz. İlçemizin kanalizasyon alt yapısını tamamlayarak Korucuk Arıtma Tesisleri’ne atık suyu ulaştıracağız” dedi.


OSB’leri Önemsiyoruz

Sakarya’daki sanayi yatırımlarının artmasına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yerel yönetimler olarak Organize Sanayi Bölgeleri’ni çok önemsiyoruz. Çünkü sanayi kuruluşlarından vazgeçemeyiz. Sanayilerin çarpık yapılaşmasını ve çevreye vereceği zararların önüne geçmek için OSB inşa ediyoruz. Sanayilerimizin kümeleşmelerini sağlayarak alt ve üst yapıda hizmetlerini daha sağlıklı almaları açısından Organize Sanayi Bölgeleri kurulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak valilik, SATSO ile işbirliği içerisinde şehrimizde kümeleşerek faaliyet göstermeleri konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu anlamda şehrimizdeki tarım arazilerimizi koruyoruz. Çevreye zarar verecek sanayi kuruluşlarının şehrimizde kurulmasına izin vermiyoruz. Belli plan ve çalışma içerinde şehrimizin belirli bölgelerinde sanayicilerimin kolay üretip ve kolay pazarlayacağı bölgelere kurulması için çalışıyoruz” diye konuştu.


Nitelikli Sanayi Kuruluşları

Vali Hüseyin Avni Çoş, “Sanayi kuruluşlarının sayısını arttırmak tek hedefimiz değildir. Nitelikli sanayi kuruluşlarına sahip olma konumumuzu gidererek arttırmalıyız. En ileri sanayi kuruluşlarının üretim alanlarının Sakarya’da kurulmasını için hükümetimizin öncülüğünde paydaşlarımızla beraber çalışacağız. Gelecek kuşaklarımıza aktarmamız gereken tarımsal üretim alanlarımız kirletmeden, sanayi bölgelerimizi inşa etmeliyiz” ifadelerini kullandı.


13 Yılda Devrim

Ayşenur İslam, “Türkiye sanayi alanında son 13 yıldır bir devrim başlattı. Bunun yanı sıra ekonomi, sosyal, demokrasi alanında Dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi. İnşallah bu yürüyüşümüz devam edecek. Sakarya, sanayide Türkiye ortalamasının üstünde gelişme gösteriyor. Ülkemizin dört bir yanını demiryolu ağları ile örüyoruz. Sakaryamızda demiryolları ağlarının merkezinde yer alıyor. Artık Karasu’da bir ihracat limanımız var. Bu ihracat limanımız demiryollarımızla diğer ülkelere bağlayacak bir interland üzerindeyiz. Sakarya her alanda gelişme göstermeye devam edecek. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 5 ili arasına girecek” diye konuştu.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön