29 / 04 / 2024

Fikirtepe'de müteahhitler birleşiyor!

Fikirtepe'de müteahhitler birleşiyor!

Fikirtepe’de proje üreten müteahhitler, bölgedeki dönüşümün hızlanması için el birliği yaptı. Kurulacak komisyonlar hak sahiplerinin mağduriyetini önlemek için çalışacak..



Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde proje üreten müteahhitler, sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması içir elbirliği yaptı. Mart ayı başında Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir araya gelen müteahhitler, sorunların en ince detayına kadar tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulmasını sağlamak için yeni bir platform oluşturdu. Ankara’dan sonra İstanbul Kadıköy Kozyatağı Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen ikinci toplantıda Fikirtepe’nin problemlerinin çözümüne katkı sağlamak ve yaklaşık 200 bin insanın yaşayacağı dönüşüm bölgesinin sağlıklı bir yaşam alanına dönüşmesi için ortak karar alan müteahhitler, bu kapsamda görev dağılımı yaptı. 


SAĞLIKLI İLETİŞİM 


Teknik Yapı, Nuhoğlu, Emay İnşaat, Vartaş, Anka, SRP Yapı, Haldız, Selka-NSK, Baysaş inşaat firmalarının katılımıyla ve diğer Fikirtepe müteahhitlerinin desteğiyle kurulan platform çatısı altında kurulacak komisyonlar, bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyetini engellemek, yatırımcının ve yapı adalarının problemlerini çözmek, altyapı planlama problemlerine katkıda bulunmak ve kamu kurumlarıyla sağlıklı iletişim kuracak. 


30 firma başlayacak 


Yaklaşık 4 yıldır kentsel dönüşümün gündemde olduğu Fikirtepe’de ruhsat alan ya da alma aşamasında olan 15 firma bulunuyor. Bölgedeki ruhsat alma sürecinin önümüzdeki günlerde hızlanması beklenirken, 2015 yılı içinde 30 civarında firmanın Fikirtepe’de inşaata başlayacağı öngörülüyor. Bölgede 25-30 bin konutluk inşaatın başlamasıyla Fikirtepe’nin İstanbul'un önemli yatırım bölgelerinden biri olacağı tahmin ediliyor. 


Özkan Eker başkan oldu


Fikirtepe Platformu’nun başkanlığına Emay İnşaat Kentplus Kadıköy projesinin CEO'su Özkan Eker seçilirken, icra kuruluna da Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın getirildi.


Akşam


Geri Dön