09 / 05 / 2024

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.



Absolute Strategy Research'ün gelişmekte olan ülkeler üzerine çalışan ekonomisti Adam Wolfe, gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülkeyi Türkiye olarak tanımladı. Brezilya, Meksika, Hindistan ve Güney Afrika gibi büyük ülkelerin de borçlanma maliyetlerinin bu yıl arttığını ancak görece daha az olduğuna işaret ederek en endişe verici ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Wolfe, hükümetin faiz oranını artırmak yerine liralaşma adımları atmasının Türkiye'ye yüksek maliyeti olacağının altını çizdi.

Wolfe bu adımların ancak Türkiye'nin nadir görülen bir cari fazla vermesi durumunda işe yarayacağını söyledi.

Kur korumalı mevduat (KKM) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından liralaşma uygulamalarına işaret eden Wolfe “Dış finansmana ihtiyacı varsa, eninde sonunda bu sistemler çökecek” dedi.

Editörün Notu: Bu haber 1 Ağustos 2022, saat 23.13'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Muharrem İnce'den AK Parti'ye 'EYT'lilerle ilgili önemli çağrı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön