05 / 05 / 2024

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.



Yayımlanan yazıda, "Türkiye ekonomisinin zayıflığı diğer NATO üyesi ülkelere Erdoğan’a karşı cevap verme olanağı sunuyor. Türkiye’de enflasyon şimdi yüzde 80 seviyelerinde ve bunda Erdoğan’ın ekonomiyi yönetememesinin de etkisi oldukça büyük. Türk Lirası son iki yılda yüzde 60 seviyelerinde değer kaybetti.

Ülke çok büyük bir krizin içinde ve IMF yardımı ile ilgili konuşmalar varBu 2023’te seçimlere gidecek Erdoğan için utanç olabilir. Ekonomik krizden çıkmak için Türkiye’nin yabancı ülkelerin desteğine ihtiyacı olabilir. Burada da NATO müttefikleri yardımcı olabilir. Ekonomik desteğin karşılığında Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerine karşı daha mantıklı kararlar alabilir" denildi.

Financial Times dan çok konuşulacak Türkiye yazısı!

Ukrayna’daki tahıl krizinde Türkiye’nin üstlendiği rol ve Boğazlar’ın önemine vurgu yapılan ve Türkiye’nin NATO’dan çıkması durumunda Ortadoğu’daki dengelerin de değişeceği öngörülen makalede, “Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç konusundaki şantajı Türkiye’nin gelecekteki krizlerde de nasıl davranacağına dair şüphe yarattı. Fakat Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması yasal olarak mümkün olsa bile stratejik bir felaket olur” ifadeleri kullanıldı.

Editörün Notu: Bu haber 5 Temmuz 2022, saat 18.00'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 98 kuruş, euro

17 lira 39 kuruş, altının gramı ise 979 lira 52 kuruş değerindedir.

Eda Karadağ'dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

Otomobilde fiyat dalgalanması sürüyor! İşte Fiat Egea'nın 4 Temmuz 2022 itibariyle fiyat listesi

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön