21 / 05 / 2024

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Ekmek fiyatları hakkında açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının 8- 10 TL’ye kadar yükseleceği iddialarını yanıtladı.



Çalışanlara yapılan ücret zammını ekmeğe yansıtmamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Balcı,  “Gerekli çalışmaları yapmaktayız. Ocak ve şubatta zam düşünülmüyor. Ekmeğin kilogramının yine 25 liradan devam edeceğini düşünüyorum.   Sonraki aylarda da bu fiyatı korumak istiyoruz, tabi sonrasında ülke şartlarına göre ne gerekiyorsa o yapılacak. Ekmek konusunda geçmiş yıllarda gösterilen hassasiyeti ve aynı özeni göstermeye devam edeceğiz.

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

GÜNDE 101.2 MİLYON EKMEK ÜRETİLİYOR

Kadınların her gün 200 gram, erkeklerin ise 250 gram ekmek tüketmesi gerekiyor. Ekmek B1, B3 ve B6 vitaminlerinden çok zengin ve doyurucu bir temel gıda. Vitaminlerin yanında selenyum, demir, magnezyum, çinko, gibi elementler de barındırıyor. İnsanlar günlük enerji ihtiyacının çoğunu tahıllar yoluyla elde ediyor. Bu noktada ekmeğin rolü çok fazla. Türkiye’de her gün 101.2 milyon adet ekmek üretimi yapılırken, 95.2 milyon adet ekmek tüketiliyor. 5.95 milyon adet ekmek ise israf ediliyor. Yani bir kişi günde 224 gram, yılda 81.76 kilo ekmeği tüketiyor.”

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Balcı, İstanbul başta olmak kaydıyla Antalya, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, İzmir gibi kentlerde 5 liradan satılan ekmek fiyatının artık Ankara’da da 4 liradan 5 liraya çıktığını kaydetti. Halil İbrahim Balcı, “Son 4 aydır diğer illerde uygulanan fiyat, Ankara’da da yürürlüğe girmiş oldu. Her il kendi maliyet hesabını gerçekleştiriyor. Ankara’da zamlı fiyat uygulamasının gecikmeli olmasının sebebi bu” dedi.

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yurt dışına belli miktarda para transferine ibraz şartı! Limiti ne kadar olacak?


Geri Dön