30 / 04 / 2024

Fırsatçılar o ilde konut fiyatlarını uçurdu! 

Fırsatçılar o ilde konut fiyatlarını uçurdu! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın açıklanmasından sonra fırsatçılar da düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon lira arttı.



Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın açıklanmasından sonra fırsatçılar da resmen düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon TL arttı.

Fırsatçılar o ilde konut fiyatlarını uçurdu! 

‘2. ele kredi yok’

Yaptığı açıklamada 2. elde konut finansman desteği olmamasına rağmen ikinci el konutlarda bile fahiş fiyat artışları olmaya başladığını dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, söz konusu kampanyanın açıklanmasıyla fiyatlara zamlar yapılmaya başlandığını söyleyerek, aslında ikinci elde zaten konut finansman desteği olmadığını kaydetti. Açıklamasında hatta her sıfır konut da bu destekten faydalanamayacağını söyleyen Gülcan Altınay, fakat buna rağmen piyasayı yükseltmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bazı konutlara bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon Türk Lirası arttı. 4 Ocak’a kadar durağan devam eden ilanlara bir anda zamlar yapıldı" diye konuştu.


Geri Dön