29 / 04 / 2024

Fırtına ve sel yolları yuttu!

Fırtına ve sel yolları yuttu!

Yağış ve fırtına Kocaeli'nde hayatı felç etti. Acısu Deresi taştı, binaların duvarları yıkıldı. Yağmur sularının bastığı Sakarya - Kocaeli D- 100 otoyolu bir ırmağı andırdı...



Yağış ve fırtına Kocaeli'nde hayatı felç etti. Acısu Deresi taştı, binaların duvarları yıkıldı. Yağmur sularının bastığı Sakarya- Kocaeli D-100 otoyolu bir ırmağı andırdı.


Sağanak yağış ve fırtına Kocaeli'nde hayatı felç etti. Kartepe ve Başiskele başta olmak üzere birçok yerde su baskını yaşandı. Kartepe ilçesindeki Acısu Deresi'nin taşması sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Bazı evlerin duvarları yıkıldı. Kartepe ilçesinde 2 katlı ev çöktü.Yolda kalan araçlar belediyeye ait iş makineleri ile çekildi. Belediye ekipleri araçlarında mahsur kalan 48 kişiyi kurtardı. İl Afet Acil Durum Mdürlüğü ekipleri ise evlerinde mahsur kalan 50 kişiyi botlarla kurtardı. D-100 Karayolu'nun Sakarya- Kocaeli arasındaki bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Selin sürüklediği ağaç dalları nedeniyle özellikle Uzuntarla mevkisinde yol trafiğe kapandı. Yolda maddi hasarlı kazalar yaşandı. 


TRAFİK TEM'E YÖNLENDİRİLDİ 

Sakarya'dan ve Kocaeli'nden girişleri kapatan polis, trafiği TEM Otoyolu'na yönlendirdi. Saatlerce kapalı kalan D-100 karayolunda çalışmalar gün boyu sürdürüldü. Ekipler sel sularının getirdiği ağaç, plastik su boruları ve ambalaj paletleri gibi malzemeleri kaldırmak için uzun süre uğraştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Sel ağaçları sürükleyip getirdi menfezleri tıkadı, onun için de yol tıkandı. Can kaybımız yok, bundan dolayı sevinçliyiz" dedi. 


MERİÇ VE TUNCA KORKUTUYOR 

Edirne'de bulunan Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerindeki artış endişeye neden oldu. Komşu ülke Bulgaristan, Yunanistan ve Edirne'deki yağışlar nedeniyle her iki nehrin debisi önemli ölçüde arttı. Tunca Nehri yer yer yatağından çıktı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, suyun henüz tehlikeli seviyeye gelmediğini ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan selin ardından yapılan ilk çalışmalara görü 400 ev ve işyeri ile 250 aracın zarar gördüğü belirlendi. 


DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Soğuk ve yağışlı hava özellikle Marmara bölgesinde etkili oldu. İstanbul'da sağanak yağmur nedeniyle Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Küçükçekmece'de bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. Araçları itfaiye ekipleri kurtardı. İstanbul'dan Bursa ve Balıkesir'e yapılan bazı deniz seferleri iptal edildi. Bursa'da ise soğuk ve yağışlı havanın yanı sıra yoğun sis etkili oldu. Çanakkale'de de Gökçeada ve Kabatepe'den yapılması planlanan deniz seferleri iptal edildi. Yağışlı hava Tekirdağ ve Yozgat'ta da sellere neden oldu. 


HAFTA SONU KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; sağanak yağışlar Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bir bölümünde devam edecek. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava parçalı bulutlu olacak. Perşembe günü de yurdun tamamına yakınında yağış görülecek. Yağışlar, Karadeniz, Ege, Doğu Anadolu'nun bazı bölümleri hariç yurdun tamamında etkisini gösterecek. Cuma günü ise yağışlı hava yurt genelinde etkisini artırarak devam edecek, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışı görülecek. 


SOBADAN SIZAN GAZ CAN ALDI

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Emine Tan (37) ile kızları Melis Nur (8) ve Melek Tan'dan (11) bir süre haber alamayan yakınları, ailenin evine geldi. Eve giren aile yakınları, anne ve kızlarını yatak odasında baygın halde buldu. Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne ve kızları, tedaviye alındı. Durumu ağırlaşan Melis Nur Tan, Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi ancak kurtarılamadı. Anne ile diğer kızı Melek Tan'ın Fatsa'daki hastanede tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. 


Sabah 


Geri Dön