18 / 05 / 2024

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Türkiye'de hemen hemen herkes tarafından heyecanla açıklanması beklenen asgari ücrete ara zam için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Şimdi herkesin aklında şu soru var;  asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama geldi.



"SENİN CEBİNE GİREN PARAYLA..."

Asgari ücrete yapılacak olan zammın önemli olduğunu aktaran Demirtaş, "Kardeşim senin cebine 100 bin TL'mi giriyor ayda? 10 bin TL'mi giriyor? 5 bin TL'mi giriyor? Bu önemli değil. Önemli olan, senin cebine giren parayla sen kaç kilo et, soğan, şeker evine alabiliyorsun? Çocuğuna kaç aparalık ayakkabı alıyorsun olay bu ya. Yani alım gücü." çağrısı yaptı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM OLACAK MI?

Bakan Bilgin, asgari ücret hakkında, "Yeni asgari ücret düzenlemesini Temmuz ayında yapacağız. Koşullar zorlanırsa 6 ayda bir yoksa senelik yapılır. Temmuzda enflasyonist ortamın ücretler üstünde yıkıcı etkisini değerlendirerek temmuz ayında tekrar bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Bu hesaplarla olan bir şeydir. Hesap ederek Temmuz'da tekrar düzelteceğiz." açıklamasında bulundu.

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz da asgari ücrete zam olacak mı?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret ara zam seviyesi şimdilik belli olmadı. Asgari ücret tespit komisyonu aracılığı ile yapılan görüşmelerle zam oranları tespit edilecek. Brüt ve net asgari ücretin Temmuz ayında açıklanması bekleniyor.

Altın herkesi ters köşeye yatırdı! Uzmanlar bile şaşırdı.. Bu habere hemen bakın

Ev hanımları bu haberi duyunca çılgına dönecek! Flaş avantajlar ard arda açıklanıyor! Maaşlarınız bu kadar olacak

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız


Geri Dön