07 / 09 / 2024

Forum İstanbul'daki dev akvaryum Turkuazoo açılıyor!

Forum İstanbul'daki dev akvaryum Turkuazoo açılıyor!

İstanbullular eğlenceli, eğitici ve sürprizlerle dolu yepyeni bir dünyayla tanışacak



Türkiye'nin ilk modern ve dev akvaryumu Turkuazoo, yarın kapılarını açıyor. Bayrampaşa'da Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Forum İstanbul'un içinde 8 bin metrekarelik bir alana kurulan akvaryumda, piranalardan ahtapotlara, büyük orfoz balıklarından deniz yıldızlarına, seyrine doyum olmayan yüzlerce tropikal türden denizlerinin balıklarına kadar 20 bine yakın deniz canlısı îstanbullular'ı bekliyor. Akvaryumda en büyük ilgiyi dev köpekbalıklarının çekmesi bekleniyor.

AMAZONLARDAN VİETNAM'A
Turkuazoo'nun içinde farklı temalara sahip 29 ayrı akvaryum bulunuyor. Yağmur ormanları temasıyla süslenmiş yemyeşil bir koridorda Amazonlar'dan ve Vietnam'daki Mekong Nehri'nden gelen tatlı su canlıları yer alıyor.

Giriş fiyatı 25 lira
Turkuazoo'da yetişkinler 25 TL karşılığında akvaryumu ziyaret edebilecek. Öğrenciler, 65 yaş üstündeki misafirler ve 4-16 yaş arasındaki çocuklar 18 TL karşılığında Turkuazoo'yu gezebilecek. İki çocuklu dört kişilik btr aileden ise 75 TL talep ediliyor. Tuzlu su canlıları ise Akdeniz, Karadeniz, Tropikal Türler, Deniz Mağaraları gibi farklı konseptlerde yan yana sıralanan akvaryumlarda görülebiliyor. Turkuazoo'da yer alan 29 akvaryumun, 5 milyon litre su ile doldurulan en büyüğünün içinden 80 metre uzunluğunda akrilik bir sualtı tüneli geçiyor. Ayrıca 270 derecelik su altı görüş açısına sahip devasa gözlem salonu, akvaryumun tüm görkemini gözler önüne seriyor.

BALIKLARIN YANINDA DÜĞÜN
Ziyaretçilerine üç ayrı katta hizmet veren Turkuazoo'da akvaryumların yanı sıra çok amaçlı bir sergi alanı, su altı belgesellerinin gösterileceği sinema salonu ile bir hediyelik eşya ve oyuncak mağazası yer alıyor. Turkuazoo'nun tam ortasında bulunan ana salon ise düğün törenleri, şirketlerin lansman toplantıları gibi özel günlerde misafirlerine ev sahipliği yapacak.

Turkuazoo'da bulunan 4 köpek balığının ağırlıkları 70 ila 100 kilo arasında değişiyor. Sand Tiger cinsi balıklarının boyları ise 2 ila 3 metre arasında. Güney Afrika, Avusturalya ve Kuzey Amerika'nın doğu sahillerinde yaşayan köpekbalıklarının her biri, haftada 5 kilo balık yiyor. Sardalya, uskumru ve kalamar, en sevdikleri balık türleri.
Gazete Habertürk


Geri Dön