29 / 04 / 2024

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Fransa’da 136 emlak ofisiyle yapılan bir anket gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ankette emlakçıların yaklaşık olarak yarısının ev sahiplerinin ayrımcı taleplerini kabul ettiği belirtildi.



Sivil toplum kuruluşu SOS Racisme tarafından Fransa'nın önde gelen emlak kuruluşları arasında yer alan FNAIM, Guy Hocquet, Stephane Plaza, Century 21 ve Orpi’den toplamda 136 emlak ofisiyle gerçekleştirilen çalışmaya göre, toplamda 66 emlakçı ev sahiplerinin ırk ayrımı kriteri üzerine ev kiralama ile ilgili olan taleplerini kabul etti veya ev sahibiyle bir araya gelecek olan adaylar arasından baştan “Arap veya siyasi profildeki” adayları eledi ve ayrımcılığa dahil oldu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığna göre, diğer bir taraftan ankete katılım sağlayan her 4 ajanstan 3 tanesi bu tür bir ayrımcılığın hukuksuz olduğunu belirtti.

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara bakıldığında Fransa yasalarına göre, mülkünü kiraya verirken ayrımcılık gerçekleştirenlere 3 seneye kadar hapis ve toplamda 45 bin avroya kadar para cezası veriliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SOS Racisme’den konuyla ilgili olarak başkent Paris’in de yer aldığı Ile-de-France bölgesinde 2019 yılında gerçekleştirilen benzer çalışmada emlakçıların yüzde 51’lik kısmının ırka dayalı ayrımcılık gerçekleştirdiği veya bu ayrımcılığa suç ortaklığı ettiği bildirilerek, sektördeki ırkçı uygulamaların devam ettiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, suç yaptırımlarının güçlendirilmesi ve söz konusu bu ayrımcılık uygulamalarının önüne geçilmesi için çağrı yapıldı.

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!


Geri Dön