16 / 05 / 2024

Fransa ırk ayrımı

Fransa ırk ayrımı

Fransa’da 136 emlak ofisiyle yapılan bir anket gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ankette emlakçıların yaklaşık olarak yarısının ev sahiplerinin ayrımcı taleplerini kabul ettiği belirtildi.

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Fransa’da 136 emlak ofisiyle yapılan bir anket gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ankette emlakçıların yaklaşık olarak yarısının ev sahiplerinin ayrımcı taleplerini kabul ettiği belirtildi.

Fatma Öztürk Gümüşsu kimdir?

Avrasya GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Öztürk Gümüşsu kimdir? Fatma Öztürk Gümüşsu, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Fatma Öztürk Gümüşsu'nun biyografisi...

Fatma Öztürk Gümüşsu, Avrasya GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Avrasya GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığına Fatma Öztürk Gümüşsu'nun, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Çiğdem Öztürk Pulatoğlu'nun seçilmesine karar verildi.

TAV İnşaat yol ayrımında!

TAV İnşaat'ta ortaklar yol ayrımına geldi. TAV CEO’su Şener şirketi Sera İnşaat’ın İDO’daki hisselerini Akfen’e vereceğini, buna karşılık Akfen’in TAV İnşaat hisselerini alacağını belirtti. Akfen Başkanı Akın, hisse devri için, "Henüz bir anlaşma sağlanmış değil, masadaki opsiyonlardan biri" dedi...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Fatma Öztürk Gümüşsu yeniden Avrasya GYO Başkanı oldu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığına Fatma Öztürk Gümüşsu, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Çiğdem Öztürk Pulatoğlu seçildi...

Galip Öztürk'ün müebbet hapis cezasına Yargıtay'dan onay!

Metro Holding’in patronu Galip Öztürk’ün 22 yıl önce işlenen bir cinayete ilişkin yargılandığı davada karar çıktı. Yargıtay, ‘cinayetin azmettiricisi’ iddiasıyla müebbet hapis cezası alan Öztürk'ün müebbet hapis cezasının infazının devamına karar verdi.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Atatürk Evi Müzesi'nin tapusu sergileniyor!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'ya geldiğinde kaldığı, 6 Şubat 1933'te Bursa Nutku'nu okuduğu, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün tapu senedi, ilk kez sergileniyor.  

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Fatma Öztürk Gümüşsu Avrasya GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

29 Mart 2017 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığına Fatma Öztürk Gümüşsu seçildi.

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Fransa ırk ayrımı Haberi

Fransa ırk ayrımı

Sivil toplum kuruluşu SOS Racisme tarafından Fransa'nın önde gelen emlak kuruluşları arasında yer alan FNAIM, Guy Hocquet, Stephane Plaza, Century 21 ve Orpi’den toplamda 136 emlak ofisiyle gerçekleştirilen çalışmaya göre, toplamda 66 emlakçı ev sahiplerinin ırk ayrımı kriteri üzerine ev kiralama ile ilgili olan taleplerini kabul etti veya ev sahibiyle bir araya gelecek olan adaylar arasından baştan “Arap veya siyasi profildeki” adayları eledi ve ayrımcılığa dahil oldu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığna göre, diğer bir taraftan ankete katılım sağlayan her 4 ajanstan 3 tanesi bu tür bir ayrımcılığın hukuksuz olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara bakıldığında Fransa yasalarına göre, mülkünü kiraya verirken ayrımcılık gerçekleştirenlere 3 seneye kadar hapis ve toplamda 45 bin avroya kadar para cezası veriliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SOS...