27 / 04 / 2024

Fuzul Grup, Suudi Arabistan'a şube açtı!

Fuzul Grup, Suudi Arabistan'a şube açtı!

Başakşehir’deki popülaritesini Körfez’e de taşıyan Fuzul Grup, yeni dönemde dev projelere yabancı partnerleri ile imza atmaya hazırlanıyor. Akbal, “Yabancıların neler istediğini artık iyi biliyoruz” dedi.



2000 yılından bugüne Başakşehir’de ürettiği markalı projelerle 4 bin aileyi ev sahibi yapan Fuzul Grup, yurtdışı faaliyetlerine hız verdi. Vadiyaka projesiyle müşteri portföyünü zenginleştiren şirket, Ortadoğu ve Körfezden gelen yatırımcılarla ortak projeler geliştirmeyi planlıyor. Eylül ayında lansmanını gerçekleştirdiği Vadi Yaka projesinde yabancı yatırımcılara dönük satışlar da gerçekleştiren Fuzul Grup, 50 günde yüzde 50’lik satış başarısını yakaladı. Başakşehir’deki popülaritesini Körfez’e de taşıyan şirket, yeni dönemde dev projelere yabancı partnerleri ile imza atmaya hazırlanıyor. 


İSTANBUL’A İLGİ ARTIYOR

Yeni Akit’e konuşan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, “Doğru yatırım her zaman iş yapar, Körfez Sermayesinin İstanbul’a ilgisi artarak devam ediyor” diyerek, 1 Kasım seçim sonuçlarının sektörün yatırım yapma konusundaki öz güvenine ivme kattığını söyledi.


Evila, Olimpa Rezidans, Kent Ariva, Olimpa AVM, Meva Evleri gibi tamamlanan projeleri ile inşaatı devam eden Olimpa Park Plus’a imza atan Fuzul Grup’un yeni markası olan Nevita’nın ilk ofisini yaz aylarında Riyad’da açtıklarını söyleyen Akbal, ‘’ Riyad’da Bandar Al Rajihi ile ofis açtık.  Network oluşumu yönüyle 4 ayda büyük yol katettik. Yabancıların neler istediğini artık iyi biliyoruz. Bazı şirketler ile ortak hareket edebilecek bir ivmeyi yakaladık. Bu konuda kısa bir süre sonra ilk somut gelişmeyi kamuoyu ile paylaşacağız. 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuç, grubumuzun doğru adımlar attığını gösterdi. Ayrıca Türk girişimcilerin Körfezdeki gücünü göstermek için yeni fırsatların olacağı bir döneme girdik.  Nevita da bu konuda etkin rol alacaktır’’ diye konuştu.


BİZE GÜVENİYORLAR


Başakşehir’de  çok başarılı projelere imza attıklarını anlatan Akbal şöyle konuştu: ‘’ Bölgenin ilk alışveriş merkezini yaptık. Bölgede uzmanlığımızı konuşturduğumuz projeler yabancı yatırımcıların da ilgisini çekince Körfez’de de işbirliği arayışlarımız hız kazandı. Başakşehir’de olmamızın avantajını da gördük. Çünkü bölgedeki sağlık yatırımları, 3. havaalanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Kanal İstanbul gibi global ölçekli yatırımlar yabancı sermayedarlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Nevita ile yeni pazarlara da giriş yapınca Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde büyük yatırım potansiyellerini keşfettik. Sadece Körfez ülkelerinin yatırım grupları ve bağımsız yatırımcılarına konut satmak değil. Aynı zamanda önemli iş ortaklıkları da gerçekleştirmek ve birlikte yeni projelere imza atmayı da hedefliyoruz. Bizlere güveniyorlar. Artık daha sorumlu, daha hassas ve daha güçlü bir iktidar dönemi başlıyor ”


Akbal; Kartal, Kağıthane, Esenyurt bölgesinde ve kentsel dönüşümün öne çıktığı semtlerde projeler geliştirmeyi planladıklarını da söyledi.  


EN AZ YÜZDE 100 KAZANÇ


Yatırım değeri ile İstanbul’da en çok tercih edilen Başakşehir’de ‘konut projesi’ deyince ilk akla gelen firmalardan birisinin Fuzul olduğunu söyleyen Akbal, bugüne kadar ürettikleri projelerde ağırlıklı olarak oturum amaçlı tercihte bulunulduğunu belirtti. Akbal, Vadiyaka’ya yatırım yapanların ilk günden kazandıklarını dile getirerek, ‘’Aile olarak biz nasıl bir dairede oturmayı istiyorsak aynısını müşterilerimiz için de üretiyoruz. Başakşehir’e ‘modern site-konut’ anlayışını ilk getiren inşaat şirketi olan Fuzul, bölgedeki diğer arazilerinde olduğu gibi İstanbul’un farklı semtlerinde de projeler üretecek. Projelerimizdeki kazanç oranları yüzde 100’ü buluyor’’ dedi.


 



Yeni Akit 


Geri Dön