03 / 05 / 2024

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Vergi ve fiyat istikrarı ile ilgili bir takım düzenlemeler içeren ikinci torba kanunla oto galerilerden kaynaklanacak vergi kaçak ve kaybının önüne geçilmesi için teminat mektubu alınması öngörülüyor



Güncel Group Yönetim kurulu Başkanı Yılmaz Sezer Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında TBMM'ye sunulan yeni torba yasadaki ayrıntılara dikkat çekti. Yeni torba yasanın en dikkat çeken maddelerinden biri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın otomobil galerilerinden teminat mektubu alma yetkisi verilmesi. Köşe yazısında mevcut sistemin en önemli gelir kaynaklarından biri olan otomobil satıcılarından tahsil edilen ÖTV’nin, tahsil kabiliyetinin artırılması ve veya tahsil güvenliğinin sağlanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teminat mektubu alma yetkisi verildiğini ifade eden Sezer, bu uygulamada üst sınırın 30 milyon TL olarak belinlendiğin bildirdi. 22 maddelik yeni torba kanunda Vergi Usul Kanunu adı verilmekle birlikte toplumsal hayatı ilgilendiren farklı konuların olduğunu ifade eden Sezer, kanun kapsamında Fiyat İstikrar Komitesi'nin kurulacağını ve enflasyonla mücadelede çözüm üretilmesinin hedeflendiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön