18 / 05 / 2024

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Vergi ve fiyat istikrarı ile ilgili bir takım düzenlemeler içeren ikinci torba kanunla oto galerilerden kaynaklanacak vergi kaçak ve kaybının önüne geçilmesi için teminat mektubu alınması öngörülüyor



Torba kanunla motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yürütürken oluşabilecek vergisel kayıpları karşılamak amacıyla teminat yükümlülüğü getiriliyor. Bununla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığına, 30 milyon Türk lirasına kadar teminat alma ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleme konusunda yetki veriliyor.

Fiyat İstikrar Komitesi Kurulacak

Sezer, "Fiyat istikrarının sağlanılmasında para piyasası araçları ile maliye politikası araçlarının birlikte ve eşgüdümlü olarak kullanılması gerektiğinden hareketle oluşturulması düşünülen komite enflasyon oranının oldukça yüksek seyrettiği ülkemizde mali disiplinlerin uyumlu çalışarak çözüm üretmesi açısından yerinde bir karar olabilir. Ancak ülke ihtiyaçlarına ne kadar cevap verdiği ve veya alacağı kararların ne kadar uygulanabilir olduğunu zaman gösterecektir" diye konuştu.

Liman işletme hakları uzatılacak

Torba kanunla ayrıca yapılacak yatırımların seçim sürecinden etkilenmeden yapılması ve seçim sürecinde hizmetin aksamadan yürütülmesi amacıyla önceden işletme Hakları özelleştirilmiş bazı limanların işletme haklarının 49 yıla uzatılacağını da ifade etti. Sezer ayrıca torba kanunda kurumların faaliyetlerini ülkemizde yürütmeleri ve ülkemize döviz kazandırmaları amacıyla transit ticaretten elde edilen gelirin ülkemize getirilmesi şartı ile kazancın yüzde 50’sinin kurumlar vergisinde indirilebilmesinin önünün açıldığını belirterek cumhurbaşkanına bu oranı sıfıra kadar indirme ile yüzde 100’e kadar artırma yetkisinin verildiğini de ifade etti.

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Ekspertiz ve oto bakım ücretleri kaç lira oldu? İşte 30 Eylül 2022 Auto King fiyat listesi

ÖTV ve TOGG söylentileri piyasaları alt üst etti! İşte 2. el otomobil piyasasında son durum

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön