18 / 05 / 2024

Gaming İstanbul kapılarını açtı! Oyun tutkunları kuyruğa girdi

Gaming İstanbul kapılarını açtı! Oyun tutkunları kuyruğa girdi

Oyun tutkunlarının uzun zamandır heyecanla beklediği oyun ve e-spor etkinliği İstanbul’da başladı. 18 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak fuar için oyun tutkunları sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.



Fuarda Türkiye’nin en popüler oyunlarının sergilendiğini söyleyen Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, ‘’Burada 55 yerli oyun var. Oyun geliştiricilerin sayısı bu yıl geçtiğimiz yılların iki katına çıktı” dedi. 

Ünlü yayıncıların da fuarda olacağına dikkat çeken Eryürek, etkinliğin diğer tarafında ise profesyonellere yönelik hizmetlerin olduğunu söyledi. “Türk oyun geliştiriciler yabancı yatırımcılarla işbirlikleri de yapabiliyor” diyen Meriç Eryürek, çok başarılı projelerin olduğunu,  yatırım alan firmaların sayısının da artacağını düşündüğünü vurguladı. 
Etkinliğe yoğun ilgi olduğunu kaydeden Eryürek, üç gün sürecek etkinlik tüm oyun severleri davet etti.

Etkinliğe katılan ziyaretçilerden İremnur Duran, çok fazla oyun oynadığını, anime karakterleri merak ettiğini söyledi. “Günde 9 saat civarında oyun oynuyorum” diyen Duran, savaş ve strateji oyunlarını tercih ettiğini ifade etti.

Bir başka oyunsever Dilara Dörtköşe ise ‘bu tür oyun etkinliklerine sürekli katıldığını, bu fuarın katıldığı 10’uncu etkinlik olduğunu, günde 7 ya da 8 saat oyun oynadığını söyleyerek, “Etkinlikten yaklaşık 2 saat önce geldim” diyerek heyecanını anlattı. 

Oyun tutkunları, Gaming İstanbul fuarının 18 Eylül Pazar akşamına kadar açık olacağını da belirtelim.  

İşte TOKİ sosyal konut projesinin yapılacağı güncel liste 

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Emekli promosyonunda yeni zirve 15 bin TL! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank...

Dolar 15 gün sonra bu rakamı görecek! Gardınızı alın

 

 


Geri Dön