30 / 04 / 2024

Gayrimenkul alırken dikkat edin!

Gayrimenkul alırken dikkat edin!

Türkiye'de ilk ve tek gayrimenkul ekspertiz raporu yapan firma özelliğini taşıyan GER'in önemi her geçen gün artıyor.



Binalarımızın güvenli olup olmadığını biliyor muyuz, nasıl öğrenebiliriz? Bu ve benzeri soruların cevabını alabilmek ve içimizin rahat etmesi için, Türkiye'de ilk ve tek gayrimenkul ekspertiz raporu yapan firma özelliğini taşıyan GER'in önemi her geçen gün artıyor. 


Türkiye'de, ölçümlerin yapılmaya başladığı 1900 yılından bu yana en şiddetlisi 7.9 olarak kaydedilen 90 büyük depremde, resmi verilere göre 82 bin 372 kışı hayatını kaybetti. Türkiye birçok deprem yaşadı ve ağır sonuçlarıyla karşılaştı. 


Deprem kuşağında ve fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde depremlerin acısını en aza indirebilmek ıçııı binalarımızın başta depreme dayanıklılığı büyük önem arz ediyor. Bunu öğrenmenin de tek yolu her tür binanın ekspertiz raporunu çıkarabilme altyapısına sahip GER'den geçiyor. 


Gayrimenkul Ekspertiz Raporu GER'in kurucusu Ersin Gür, "Alacağınız gayrimenkulün zemin yapısını, taşıyıcı sistemlerim, deprem risk analizi ile yapının güvenliğim ve permorfans değerlerim mutlaka öğrenin. Ev sahibi olma yada gayrimenkul yatırımı yarın kâbusunuz olmasın" diye konuştu. 


Türkiye'de "ekonominin dinamosu" görevim üstlenen inşaat sektöründe, gerek alıcının bilinçsizliği gerekse önüne gelenin müteahhitliğe soyunması yüzünden mağduriyetler bitmiyor. Ev sahibi olma hayaliyle yıllarca para biriktiren ve uzun yıllar sürecek borç yükünün altına girenler çoğunlukla hayal kırıklığına uğruyor. Gayrımenkulün resmi ve idari soruşturması yanında teknik analizi yapılmadığı, satıcı tırmanın malı analizi bilinmediği için mağduriyetler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sadece başını sokacak bir ev alanlar değil, gayrımenkule yatırım yaparak geleceklerim teminat altına almak isteyenler de benzer mağduriyetleri yaşıyor. 


Bu tür mağduriyetleri, hayal kırıklıklarını önlemenin yolu da satın alınacak gayrimenkul için ekspertiz hazırlatmaktan geçiyor. Bu sahada hizmet veren GER.com.tr sahibi Ersin Gür, ekspertiz raporu hizmetim, yatırım yapılacak gayrimenkul i.in checkup yapmak gibi değerlendirilebileceğini söyledi. Gür, "Nasıl vücudunuzun genel bir sağlık taramasını yaptırmak isterseniz ve başvurduğunuz sağlık kuruluşunda vücudunuzun her bölgesi ayrı cihazlar ve uzman hekimler tarafından taranarak sîzlere detaylı bir sağlık raporu sunuluyorsa, aynı sistemi yapılar için sunuyoruz" diyor. 


Ersin Gür, ekspertiz raporunu en basit daireden en kapsamlı ticari binalar, oteller, hastaneler, fabrikalar, okullar, yurt, lojman veya toplu konutlar içinde hazırladıklarını belirtiyor. İncelemelerinde, söz konusu gayrimenkulün her türlü teknik akşamları yanında yapımcı firmanın kapsamlı malı yapılarını da detaylandırarak raporlarına yansıttıklarını belirten Gür, "Birçok yatırımcının iş işten geçtikten sonra 'keşke önceden bilseydik' dediklerine şahit olduk. Gayrimenkul sektöründe yaşanan mağduriyetler bize, böyle bir sektöre ihtiyaç olduğunu gösterdi. Bu alanda birçok uzmanı bir araya getirerek ülkemizde bir ılkı gerçekleştirdik ve GER şirketim kurduk" dedi. 


GER'ın, binaların elektrik, mekanik akşamları yanında zemin gücü, bina ve arazı ölçümünden peyzajına kadar teknik açıdan raporlandırıldığını kaydeden Ersin Gür, şirket avukatlarının gayrimenkule dair her türlü resmi ve idari soruşturmayı yaptığım söyledi. Ticari yatırımlar için, güncel bilgilerinden, teknoloji alt yapısı, ticari sicili, bankalarla, meslek örgütleriyle ve yerel yönetimlerle ilişkilerine kadar inceleme yaptıklarını, adlı ve asayiş geçmişim de raporlarına yansıttıklarını belirten Ersin Gür, "yatırımın sosyal medya etkileşimlerini dahi araştırıyoruz"dedi. 


Neden GER? 


Birçok sebebi var. Öncelikle tüm yaşamınızca zorluklarla biriktirdiğiniz birikimlerinizi ve belki üste daha da borçlanarak sahip olmayı arzuladığınız bir mülkle ilgili karşılaşılabilecek sorunları ıyı biliyoruz. Hayal kırıklıkların yaşanmaması ve dönüşü oldukça zor olan hatalarla boğuşulmaması adına, torunlara bırakılabilecek derecede önem arzeden bu yatırımınızın sîzlere doğru ve sağlıklı karar vermeniz ıçııı mutlaka GER öneriyoruz. 


Teknik GER: 


Mühendislerimiz yapının teknik ölçümlerim, proje ve ruhsat karşılaştırmalarını, zemin yapısını, statik yapısını ve gerekirse güçlendirme danışmanlığım, detaylı elektriksel ölçüm ve testlerim, mekanik sistemler ve izolasyon durumunu, toprak ve bitki yapısına kadar kapsamlı olarak gelişmiş cihazlar ile inceler ve raporlar. Yapının gerekirse iç dekor ve tasarımına ışık tutabilecek danışmanlıklar da yapılmaktadır. 


Resmi GER: 


Şirket avukatımız tarafından alınan evraklardan sonra gayrımenkule dair her türlü resmi ve idari sorgulama faaliyeti başlar. Finans, ödemeler, gerekli sözleşmeler, şüfa ve sükna hak kontrolleri, devir ve tescil işlemlerine kadar süreç kontrol altında tutulur. 


Ticari GER: 


Yatırım amaçlı ve büyük ölçekli gayrımeııkuller üzerinde yapılan çalışmaları kapsar. Otel, Motel, Pansiyon, Fabrika, Işhanı, Plaza, Alışveriş Merkezi, Mağazalar, Siteler, Yatlar daha kapsamlı ve farklı uzmanlar tarafından incelenir ve raporlanır. İlgilenilen yatırımın mevcut ve güncel pazardaki yen, müşteri ilişkileri, tedarikçi ilişkileri, ticari güvenirliği, sosyal medya araştırmaları, banka ilişkileri, kurumsal yapısı, meslek örgütlen ilişkileri, yerel idarelerle ilişkileri, teknoloji alt yapısı ve kullanımı, adlı ve asayiş geçmişi, personel yorumları, personel devamlılıkları, kalite yönetim sertifikaları, ış güvenliği, emniyet ve hijyen koşulları. .. gibi konuların mümkün olan en ıyı şartlarda araştırılarak, diğer raporlara ilave edilme faaliyetidir.

 

Malî GER: 


Tamamı veya hisse bazında yatırım yapılması planlanan gayrimenkul veya şirketlerin tüm yukarıda belirtilen incelemelere ilaveten, bağımsız denetim araştırması ile malı incelemeye alınır. Geçmişe yönelik bilançolar, bütçe tutarlılıkları, öz sermayeleri, güncel değer oranları, karlılık performansları vb birçok malı inceleme de yatırımcının sağlıklı karar vermesine katkı sağlamak adına raporlanır. 


"Daha ayrıntılı bilgi için  444 1 437 numaralı hattan veya www.ger.com.tr adresinden faydalanabilirsiniz" diyen Gür, "'Alacağınız gayrımenkulün zemin yapısını, taşıyıcı sistemlerini, deprem risk analizi ile yapının güvenliğini ve permorfaııs değerlerim mutlaka öğrenin" dedi.



Batı Akdeniz 


Geri Dön