03 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2022'yi nasıl geçirecek?

Gayrimenkul sektörü 2022'yi nasıl geçirecek?

Alkaş Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Avi Alkaş 'Han'lardan hanelere geçiş süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alkaş, "65 yaşını aşmış insanlara şehirlerin çeperlerinde özel köyler kuracağız. İzmir yakınında, Kocaeli sınırında ve Silivri'de çalışmalar başlıyor" diye konuştu. 



OTELİ, KÜLTÜR MERKEZİ VE AVM'Sİ OLACAK

Nasıl sağlık köylerinden bahsediyorsunuz, biraz anlatır mısınız?

Tam teşekküllü hastanelerin yakınında kurulan, altın çağını yaşayan insanların bir arada yaşayacağı ve hem sosyalleşmelerinin hem de ekonominin içinde kalmalarının sağlanacağı köylerden bahsediyorum. Mesela dileyen köyün içinde yer alan küçük ölçekli alışveriş merkezinde çalışabilecek ya da o köyün içindeki küçük kültür merkezlerinde kendine yeni bir hobi veya meslek meslek edinebilecek, yeni bir lisan öğrenebilecek veya yeni teknolojilere yakınlaşabilecek. Tabii bu köylerde aynı zamanda pansiyonlar, oteller veya misafirhaneler de olacak. Hafta sonları çocuklar geldiğinde, pazar sabah kahvaltısında aile üç kuşak olarak bir araya gelebilecek.

Gayrimenkul sektörü 2022 yi nasıl geçirecek?

KİRA KONUSU HALA SORUN

AVM'lerle perakendeciler arasında bitmeyen bir dövizle kira sorunu var. AVM sahibi yabancı yatırımcılar nasıl bakıyor duruma. Türkiye pazarından çekilmeyi planlayanlar olduğu söyleniyor, doğru mu?

Ticari gayrimenkulün yasal düzenlemelerle dövizle kiralanmasının önlenmesi yabancı yatırımcı için çok heves kırıcı oldu. Temenni ediyorum ki yakın zamanda bunun değişimi sağlanır. Biz bir dönem dünyada para bolluğu devam ederken gayrimenkul sahasında önemli yatırımlar için bu yatırımcıları cezbedebildik. Ama bugün yabancı yatırımcı mutlu değil. Maç oynanırken kuralların değişmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Döviz kiralarının TL'ye dönmesinden sonra Türkiye pazarıyla bağlarını koparmak isteyen firmalar oldu. Ancak şu an bunun için uygun zaman değil. Türkiye'nin halen doğrudan yabancı yatırıma ihtiyacı vardır. Ve yatırımcıya maç esnasında kural değişmeyeceğinin güvencesi verilmeli.

KUZEY AVRUPALI KARA KIŞI BURADA GEÇİRSİN

İhracat nasıl olacak peki?

Bu tür yerlerdeki uzun süreli bakımlar veya rehabilitasyonlar için Kuzey Avrupa'dan, oradaki sigorta fonlarıyla getirebileceğimiz yabancı konuklarımız oralardaki soğuk kış dönemini burada geçirebilirler. Ekonomik uçak taşımacılığıyla gelip, 3 ila 6 ay bu tesislerde kalabilirler. Sağlık turizminden çok daha uzun soluklu yeni bir turizm akımından söz ediyorum. Burada daha uzun tedavilerle kah bağımlılıktan kurtulmada, kâh depresyon tedavisi gibi rahatsızlıkların giderilmesi söz konusu olabilir.

Plaza ve AVM'lerde Kovid-19 dönüşümü!

Gayrimenkul sektöründeki büyük dönüşüm! Neler değişti?

Elektrik faturaları için son dakika müjdesi! Başvuran 200 liralık destek alacak!

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Milyonlarca kişi ödüyor! Kimler o vergiden muaf?

TOKİ'den 12 bin 107 ucuz konut geliyor!

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Emekli maaşları bir kez daha artıyor! Maaşlara 5 gün içinde 750 lira ekleniyor!


Geri Dön