29 / 04 / 2024

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe teknoloji ile yeni iş modellerini kapsayan Proptech trendi hızla yayılıyor. Türkiye'de bu alandaki faaliyetler yayılıyor.



HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Proptech'te emlak alım satımı tarafında ilk akla gelen 2000'lerin başından beri hayatımızda olan ilan siteleri oluyor. Günümüzde ilan siteleri listelemenin yanı sıra kullanıcılarına sigorta, mortgage konusunda yönlendirme, değer tahmini gibi katma değerli servisler sağlıyor. Alım satıma aracılık eden online emlak danışmanlığı modelleri de hayata geçirildi. Bu modelin ardından dünyada ibuyer olarak isimlendirilen ve gayrimenkulün bizzat firma tarafından alındığı ve sonrasında satışından kar edildiği model bulunuyor.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, ülkemizde de gayrimenkul sektörünün teknolojik dönüşüm sürecinde olduğuna dikkat çekiyor. Öğüt, "Proptech alanındaki uygulamaların yaygınlaşmasıyla gayrimenkul sektörü teknolojiyle daha fazla etkinleştirilecek. Gayrimenkul yatırımında yenilikçi çözümler artacak ve gayrimenkul daha da cazip bir yatırım aracı olacak" ifadelerini kullandı. 

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Salgın şartları Proptech sürecine hız kazandırırken uygulamalar daha geniş bir kullanım alanına kavuştu. Altın Emlak Genel Müdürü M. Hakan Özelmacıklı, dijital sözleşmeler, drone çekimleri, uzaktan kapı açma gibi birçok teknolojinin hızla gayrimenkul sektörüne değer kattığına dikkat çekiyor. Özelmacıklı, taşınmazların farklı şekillerde tanıtılması ve değerlemesine imkan sunan bu teknolojilere özellikle yeni kuşakların daha çok ilgi duyduğunu belirtiyor.

THEO MSEKA / HEPSİEMLAK CEO'SU

"Proptech'e geçiş devam edecek”

"Pandemi global arenada online çözümlere geçişi hızlandırsa da Türkiye bu trendi yakaladı diyemeyiz. Proptech'e geçiş, önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Hepsiemlak olarak Türkiye'deki Proptech ekosisteminin gelişimine yoğun bir şekilde yatırım yapıyoruz. Hepsiemlak Türkiye'deki Proptech endüstrisinde ön planda olan bir marka. Kiralama ve satın alma aşamasında işin başından itibaren tüketicinin hayatını kolaylaştırıyoruz."

BURAK KUTLUĞ / AĞAOĞLU CEO'SU 

Ağaoğlu, yatırımcı veya proje ortağı olacak

"Bugüne kadar 40 binden fazla konut, ofis ve ticari alan üreten Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde de proptech konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor. Ağaoğlu CEO'su Burak Kutluğ şu bilgileri veriyor: "Ana iş kolumuzun yarattığı sinerjileri de değerlendirebilmek amacıyla, gayrimenkullere dönük finansal ödeme sistemleri teknolojileri, tesis yönetimi faaliyetlerinin verimini artırıcı teknolojiler, bazı gayrimenkul merkezli hizmetlerimizin dijitalleştirilmesi ve yine inşaat hacimlerinin endüstriyel üretim yoluyla oluşturulması gibi bir çok alanda, yatırımcı veyahut da proje ortağı şeklinde katkıda bulunuyoruz. Bu konuda bünyemizde yetkin bir ekip kurmakla birlikte teknoloji ekosistemindeki doğru paydaşlarla birlikte çalışıyoruz. Global olarak dünyanın en büyük teknoloji platformlarıyla çok önemli iş birlikleri kurma yolunda da önemli adımlar attık. Ana iş kollarımız olan gayrimenkul, enerji ve turizm alanlarında teknoloji ve sürdürülebilirlik ekseninde büyümeyi ana stratejilerimizden biri olarak belirledik. Bu konuda sektöre öncülük edeceğini düşündüğümüz güzel girişimlerimizi ve ortaklıklarımızı da yakın zamanda paylaşmayı umuyoruz."

Emeklilere 3 bin TL nakit ödeme müjdesi! Başvuran alıyor!

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...


Geri Dön