30 / 04 / 2024

Gayrimenkul Yatırımında Güvenli Liman: Berlin!

Gayrimenkul Yatırımında Güvenli Liman: Berlin!

Avrupa’nın en güçlü ekonomisinin başkenti ve dünyadaki en güvenli yatırım limanlarından biri olan Berlin, 2015 yılında Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcıları için önemli cazibe noktası haline geliyor.



Avrupa’nın en güçlü ekonomisinin başkenti ve dünyadaki en güvenli yatırım limanlarından biri olan Berlin, 2015 yılında Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcıları için önemli cazibe noktası haline geliyor. Sürekli büyüyen ekonomisi, yüksek kira getirileri ve son derece cazip finansman imkanları ile Avrupa’nın en güçlü ekonomisinin başkenti Berlin, yeni yılda Türk gayrimenkul yatırımcıları için de ilgi çeken bir emlak pazarı konumuna geliyor.


İstanbul ve Berlin’de ofisleri bulunan BP Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Şirketi (Berlin Property Investment Experts),kentsel rönesans yaşayan bu dev metropolde, 700’den fazla nitelikli konut, ticari işyeri ve otelden oluşan geniş bir gayrimenkul portföyü ile artık Türk yatırımcılara da yüksek getiri sağlayan cazip yatırım olanakları sunuyor.


BP Gayrimenkul’ün Genel Müdürü Ender Onat, Berlin’in dünya gayrimenkul piyasasındaki önemine değinirken: “Berlin,dünyanın önde gelen sektörel kuruluşlarının hazırladığı Real Estate 2014 araştırmasında, Avrupa metropolleri arasında en popüler yatırım şehri seçildi. Berlin nüfusunun yaş ortalaması 42,9. Özellikle, bilgi teknolojileri, medya, moda ve sanat alanlarındaki ekonomik büyüme, Berlin’i, Londra ve Paris gibi metropollerle yarışır konuma getirdi. Konut piyasasında arz-talep dengesi ise son derece sağlıklı. Tüm bu koşullar yatırımcılar için pazar riskini sıfıra indiriyor. Dinamizmi, modern altyapısı, çok yönlü kültür- sanat ve şehir hayatı, kısaca yüksek kaliteli yaşam standartı ile Berlin, şu an Avrupa’nınşüphesiz en heyecan verici metropolü. Berlin’i herkes seviyor. Bir ayağı Avrupa’da olsun isteyen, bireysel ve kurumsal yatırımcıların birikimlerini bu güvenli limanda park etmeye ve Berlin’in kalbinde yerlerini almaya davet ediyoruz“ ifadelerini kullandı.


Gayrimenkul Yatırımında Güvenli Liman: Berlin


Berlin’in turizm sektöründe de diğer hiçbir Avrupa şehrinde olmayan bir yükseliş trendi ve talep patlaması yaşadığına dikkat çeken Onat, son 5 yıl içerisinde rekor üstüne rekor kırarak, tam iki misli büyüme başarısı gösteren metropolün, 28 milyon geceleme ile 2013 yılında Avrupa sıralamasında, Londra ve Paris’in hemen ardından üçüncü konumda bulunduğuna değinirken, son verilere göre ise 2014’ün ilk altı ayında bir kez daha % 8,4 büyüyen geceleme sayısı, bu dinamik metropolün Türk yatırımcılar ve otel işletmecilerinin de ilgi odağı haline geldiğine işaret etti. Sözlerine; “Gayrimenkul yatırımı, Almanya’da yatırım araçları arasında halen en ilgi çekici olanıdır. Yaklaşık 9,5 trilyon Euro özel servetin hemen hemen yarısı konut ve bina yatırımı olarak değerlendirilmiş olup, kiralanmış gayrimenkuller, uzun vadeli yatırım aracı olarak gittikçe daha da popüler hale gelmektedir.” şeklinde devam eden Onat, BP Gayrimenkul’un Berlin’de yatırım yapmak isteyen tüm gayrimenkul yatırımcıları için uzman bir ekiple, gayrimenkulün seçiminden, finansman çözümlerine, Almanya’daki ikamet işlemlerinden, emlak yasalarına ilişkin danışmanlığa uzanan, çok geniş bir yelpazede, tam kapsamlı profesyonel bir hizmet sunduğunu belirtti.



Avrupa’nın En Güçlü Ekonomisinin Başkenti Berlin’de, Gayrimenkul Yatırımı Yapmanın Sağladığı Avantajlar:


Düşük fiyatlar: Berlin’deki konut fiyatları, standart yapı kalitesi baz alındığında, metrekare başına düşen 2000 Euro’luk ortalama ile, İstanbul’un da dahil olduğu diğer Avrupa metropollerinin büyük ölçüde altında seyretmekte.


Önümüzdeki 5 yıllık konjonktüre bakıldığında ise, konut sektöründeki değer artışının, sürekli yükselen bir trend göstermesi beklenmektedir.


Yüksek getiri: Berlin konut piyasası, orta ve uzun vadede olağanüstü bir kazanç profili sunmaktadır. Yatırım yapılabilecek konutun kira geliri, % 5 ila % 8 oranında brüt getiri elde ederken, günümüzde bilinen başka hiçbir yatırım aracının, minimum risk ile Euro bazında bu denli yüksek kar getiremiyor olması da çarpıcı boyutta dikkat çekicidir.



Son derece cazip finansman imkanı: Almanya’daki bankalar, T.C. vatandaşı yatırımcılar için, sürekli bir gelir ve kredibilite bulunması şartıyla, prensip olarak, gayrimenkulün alış fiyatının % 50 ile %70’i oranında Euro bazında finansman imkanı sunmaktadır. Faiz oranları ise güncel olarak yıllık % 1,5 - % 2,25 oranı ile şaşırtıcı derecede

düşüktür.


Yüksek kalitedeki yaşam standartı, modern altyapısı, örnek eğitim sistemi, Avrupa’nın merkezini oluşturan konumu ve sürekli büyüyen güçlü ekonomisi ile Berlin, özellikle gayrimenkul yatırımı için şüphesiz dünyadaki en güvenli limanlardan biri durumundadır. Berlin emlak piyasası, günümüzde Avrupa’nın en ilgi çeken pazarlarından biridir. Sürekli yükseliş trendinde olan konut fiyatları ve kira getirileri ile birlikte olağanüstü düşük finansman maliyetleri, Almanya’nın başkenti olan bu dünya metropolünü, dünyanın her yerinden gelen yatırımcılar için gayrimenkul sektöründe bir cazibe merkezi konumuna getirmiştir.



Geri Dön