27 / 04 / 2024

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...



Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline geldiğini, bunu önlemenin yollarından birinin ise kredi sınırı ile ilk evden sonra alınan konutlara daha yüksek tapu vergileri koyulması olabileceğini kaydetti.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü ifade ederek, insanların artık dövizden ziyade gayrimenkule yöneldiğini, gayrimenkule yöneldiğinden dolayı da fiyatların arttığının gözlemlendiğini söyledi.

 Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

“Fiyatlar yukarı doğru hareket ediyor” söyleminin çözümünün bulunması çok önemli olduğunun altını cizen Öğüt, "Bu duruma dünyada uygulanan yöntemlerle çözüm bulunabilir. Örneğin; ikinci konutta daha yüksek vergi, üçüncü konutta daha da yüksek vergi, dördüncü konuta çok daha yüksek vergi uygulamaları gelebilir" dedi.

Yani ilk konutun ardından diğer gayrimenkul alımını zorlaştıran birtakım yaptırımlar uygulanabilir olduğuna vurgu yaan Öğüt, "Bu dünyada böyle. Bu tarz yöntemler gayrimenkulün bir yatırım aracı haline dönmesinin önüne geçecektir" diye konuştu.

İşte konuşmanın devamı...


Geri Dön