10 / 05 / 2024

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...



Bu sorunun bir diğer çözüm yönteminin kredi sınırı olduğunu da belirten Öğüt, ilk konuttan sonra alınacak diğer konutlar için kredi alımını zorlaştıracak tedbirlerin alınması da bu durumun önüne geçeceğini ifade ederek kiraların doğrudan bundan dolayı da etkilendiğini belirtti.

Öğüt, "Ayrıca yatırım perspektifiyle bakarsak bir gayrimenkule yatırım yaptıysanız geri dönüşünü hesaplarsınız ve geri dönüş süresine göre de kirayı belirlersiniz. Kiralar da haliyle ona oranlı bir şekilde artıyor" şeklinde konuştu.

Kiralık konutlardaki artan yükselişlere de değinen Öğüt, satılık konutlarda bir durgunluğun olduğunu ve satılıklara ulaşamayan vatandaşların kiralıklara yöneliyor olmasının da aslında bir etken olduğunu belirtti.

 Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Bu durumunda fiyatları yukarı doğru çeken parametrelerden bir tanesi haline geldiğini açıklayan Öğüt, "Bu durumu fırsatçılığa çeviren, faiz, enflasyon, döviz artış oranıyla kirayı aydan aya artırmayı bir şekilde huy haline getirmiş, ev sahiplerinin de burada etkin olduğunu söylemek mümkün" diye kaydetti.

Kiralık konut bulmanın zorlaştığına dikkat çeken Öğüt son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bir yandan da bu yasayla beraberlik artışı korumak isteyen kiracılar da evlerden çıkmak istemiyor, bundan dolayı da kiralık konut bulmak zorlaşıyor. Bulmak zorlaştıkça da fiyatlar yukarı doğru çıkıyor."

Pendik Belediyesi 3 taksitle konut imarlı arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar hemen bakın!

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

İstanbul'un yanı başında konut imarlı arsalar satılıyor! Belediye tarihi verdi! 


Geri Dön