04 / 05 / 2024

Gayrimenkulün devleri ISTANBUL REstate'de buluşacak

Gayrimenkulün devleri ISTANBUL REstate'de buluşacak

GYODER ve dünyanın en büyük fuarcılık şirketi Reed Exhibitions güçlerini birleştirerek büyük bir organizasyona imza atıyor



Gayrimenkul devlerini İstanbul'da biraraya getirecek olan ISTANBUL REstate yatırımcılara yeni olanaklar sunarak, dünyada bir ilki teşkil eden fuar ve zirve konseptinde sektörü buluşturuyor.

2000 yılından itibaren GYODER tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirveleri, her geçen yıl artan başarısıyla gayrimenkul sektörünü biraraya getiren en önemli platformlardan biri olarak zengin ve gündem yaratan içeriği, uluslararası üst düzey konuşmacı ve katılımcıları ile gayrimenkul dünyasında bir marka haline geldi.
Gayrimenkul sektöründe gelişim ve paylaşıma öncülük eden GYODER, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün gündemini belirleyen ve 2000 yılından buyana bir gelenek haline gelen Gayrimenkul Zirvesi'nin 9'uncusunu, sektörde bir ilki temsil edecek olan ISTANBUL REState projesi kapsamında gerçekleştiriyor.
GYODER ve Reed Exhibitions  işbirliği ile Haziran 2009'da düzenlenecek olan "ISTANBUL REstate" Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarı niteliğini taşıyor ve zirve konseptiyle birlikte dünyada bir ilki teşkil ediyor.

GYODER ve gayrimenkul sektörünün en büyük fuarlarından Real Vienna, MIPIM, MAPIC, SIMA gibi fuarların da organizatörü olan Reed Exhibitions işbirliği ile gerçekleştirilecek "ISTANBUL REstate"e Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Türkiye'den 1.500'ü aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi bekleniyor.
Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi'nde 2-3-4 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ilk günü zirveye, diğer günleri ise fuar, paralel oturumlar, eşleştirme toplantıları ve sektör içi ilişkileri geliştirecek ve genişletecek  toplantılara ayrılacak. 9. Gayrimenkul Zirvesi, 2 Haziran 2009'da, Lütfi Kırdar Fuar ve Sergi Sarayı'nda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), European Public Real Estate Association (EPRA), National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT) ve Urban Land Institute (ULI) katkılarıyla gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Zirvesi 9, Türkiye ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticilerini ve konusundaki en uzman kişileri biraraya getirecek ve düzenlenecek panellerde sektörel gelişmeler ve sorunlar ele alınacak. 3-4 Haziran 2009 tarihlerinde ise ilki düzenlenecek olan, 1.500'ün üzerinde kurumsal ziyaretçinin katılacağı ve 200'ü aşkın şirketin projelerini sergileyeceği ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, başta Türkiye olmak üzere, Akdeniz Bölgesi, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Eski Sovyet Cumhuriyetleri bölgelerindeki gayrimenkul sektörüne odaklanarak, yeni işbirlikleri ve yatırım olanakları sağlayacak. Bu bölgelerde gayrimenkul sektörü açısından büyük önem taşıyan, fırsat yaratan, yatırım imkanı tanıyan, gelecek vaat eden, aynı zamanda bu bölgeleri  tanıma ve iş imkanlarını değerlendirme fırsatı sunan "ISTANBUL REstate" Türk gayrimenkul sektöründeki yatırım olanaklarını dünya çapında aktaracak. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları hedef kitleleri ile buluşturacak olan "ISTANBUL REstate" küresel gayrimenkul yatırımlarından Türkiye'nin aldığı payı daha da artırarak, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak.

Yerel yönetimler, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketleri, proje geliştiriciler, yatırımcılar, finansörler, bina yönetim şirketleri ve danışmanlık şirketlerini aynı çatı altına toplayacak olan ve yoğun katılım beklenen "ISTANBUL REstate" fuarı ayrıcalıklı bir fırsat sunuyor.

Dumankaya, ECE Türkiye, Emlak Konut GYO, Eroğlu Yapı, İş GYO, Krea Gayrimenkul, Nurol GYO, Soyak, Y&Y GYO'nun sponsorluğunda sektörle buluşacak olan ISTANBUL REstate'in basın sponsorluğunu ise Hürriyet Emlak Yaşam, Hurriyetemlak.com ve Referans Gazetesi üstleniyor.

Gayrimenkul sektöründeki dev organizasyonların mimarı: GYODER
GYODER, 2 Ağustos 1999 tarihinde, Türkiye'deki gayrimenkul yatırım ortaklıklarının mevcut ve kurulmakta olan temsilcileri tarafından, Türkiye'de yeni ve gelecek vaat eden, ekonomiye dinamik bir yön vermede lokomotif olacak gayrimenkul sektörünün tanıtım ve temsilini sağlamak, gelişimini teşvik etmek, sektöre kalite, kontrol ve eğitim konularında standartlar getirmek ve korumak amacı ile kuruldu.
GYODER, düzenlediği konferanslar, paneller, sempozyumlar ve eğitim seminerleri ile gayrimenkul sektöründeki kişi ve kuruluşlarca yakından takip edilmekte ve bugün 300'e yaklaşan üye sayısı ile GYODER çatısı altında bir sinerji oluşturmaktadır.

GYODER kuruluşundan bu yana birçok konuda, ulusal ve uluslararası tartışma ve eğitim platformları yaratmakta, ULI, MIPIM, Barcelona Meeting Point, Real Vienna, EPRA ve Nareit gibi gayrimenkulün uluslararası markaları arasında ülkemizin ismini başarıyla temsil etmektedir. İlk kez 2000 yılında düzenlediği, sektörde ilk ve tek olan, Gayrimenkul Zirveleri ise gayrimenkul sektöründeki aktörlerden oluşan değerli katılımcıları ve gündem yaratan içerikleri ile Türkiye'de gayrimenkul sektörünün tüm yönleriyle tartışıldığı geleneksel platformlar haline gelmiştir.
GYODER üye profili; GYO şirketleri, proje geliştiriciler, yatırımcılar, finans kurumları, inşaat şirketleri, mimarlık ofisleri, bina yönetim şirketleri, danışmanlık şirketleri ve servis sağlayıcılardan oluşmaktadır.

Dünyanın en büyük fuarcılık firması: REED EXHIBITIONS

Dünyanın en büyük fuarcılık firması olan  Reed Exhibitions 47 sektörde, 38 ülkede, yılda 500'ün üzerinde fuar düzenlemektedir. Son yıllarda özellikle Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Güney Amerika'da yatırımlar gerçekleştiren Reed Exhibitions, portföyüne sürekli yeni fuarlar katmaktadır. Gayrimenkul sektöründe Real Vienna, MIPIM, MAPIC, SIMA gibi yakından bilinen fuarların da organizatörü olan Reed Exhibitions 39 ofisinde 2600 çalışanı ile hizmet vermektedir. 

ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, BAE, Brezilya, Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Hollanda, Italya, İngiltere, İspanya, Japonya, Kanada, Malezya, Rusya, Singapur ve Tayland'da ofisleri olan Reed Exhibitions, düzenlediği fuarları, konferans, workshop, kongreler gibi yan etkinliklerle de desteklemektedir.

Fuar düzenlediği ülkeler:

ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Belarus, Belçika, Brezilya, Cezayir, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Kore, Hong Kong, Hollanda, Hindistan, İtalya, İspanya, İsveç, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Makau  Malezya, Meksika, Monako, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovakya, Tayland, Ukrayna, Vietnam.

Kaynak: Hürriyet Emlak Dergisi nisan sayısı.


Geri Dön