15 / 05 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında 33 madde imar komisyonuna, 9 madde teklif kararı, 5 madde bütçe komisyonuna ve 1 madde de tarife komisyonuna sevk edildi.




Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısının 1. Birleşiminde 71 madddeyi onayladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında 33 madde imar komisyonuna, 9 madde teklif kararı, 5 madde bütçe komisyonuna ve 1 madde de tarife komisyonuna sevk edildi.


3 maddenin gündem dışı teklif kararı olarak kabul edildiği meclis toplantısında başka görüşülecek konu olmadığından bir sonraki toplantının 15 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi.


MUHTARLAR İÇİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR


Hizmet sınıları genişleyen Büyükşehir Belediyesi’nin tüm mahalle ve köy muhtarlarına daha iyi bir hizmet götürmek için yeni bir yapılanma içine girdi. Meclis üyelerinin de onayı ile Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde “Muhtarlar Şube Müdürlüğü” kurulması kararlaştırıldı.


Muhtarlar Şube Müdürlüğü, kentin tüm muhtarlarının sıkıntıları, sorunları, önerileri ve taleplerini dinleyerek çözüm odaklı bir hizmet vermeyi hedefliyor.


GASKİ FAALİYET RAPORUNU SUNDU


Öte yandan meclis bitiminde tekrar GASKİ Genel Kurulu sıfatıyla toplanan meclis üyeleri, GASKİ’nin 8 maddesini ve faaliyet raporunu onayladı. 2014 yılı faaliyet raporu, mali yılı kesin hesap, bilanço, kâr/zarar cetvelleri, denetçi raporları ve yönetmenlik değişiklikleri hakkındaki maddeler oylandı.


 

Genel Kurulda GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de su, altyapı çalışmaları, atıksu faaliyetleri ile GASKİ’nin 1 yıllık çalışmaları ve borçlanması ile ilgili bir sunum yaptı. 




Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön