05 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa Essenora'ya yoğun ilgi!

Gaziosmanpaşa Essenora'ya yoğun ilgi!

Essenora A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Akkaya, Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen Essenora projesinin detaylarını röportajında anlattı. İşte o röportaj..



Değişen dünya ile birlikte değişimin bir parçası olmak isteyenlerin tercihi olacak Essenora Projesi, İstanbul'un en önemli bölgelerinden birinde Gaziosmanpaşa'da ev sahibi olmak isteyenleri bekliyor. İster 1+1'den 5+1 daire seçenekleriyle konforun ve prestijin tadını çıkarın, ister teras evlerle şehrin içinde müstakil hayatı yaşayın. Projenin tüm detaylarını ve inşaat sektörünün geldiği son noktayı Essenora A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Akkaya ile konuştuk. 


Bize kendinizi tanıtır mısınız? 

Essenora A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesiyim. 


Essenora Projesi hakkında bilgi verir misiniz? 

istanbul'un en önemli ve merkezi semtlerinden Gaziosmanpaşa'da değişimin bir parçası oluyor. Gaziosmanpaşa'da değişimin öncüsü ise Essenora. Essenora projesiyle; insan hayatına değer katacak, yaşam standartlarını yükseltecek ve Gaziosmanpaşa'nın çehresini değiştirerek modern bir görünüm kazanmasını sağlayacak yaşam alanları inşa ettik. Essenora'da ister 1+1'den 5+1'e daire seçeneklerinden birine sahip olup konforun ve prestijin tadını çıkarın, ister teras evlerle şehrin içinde müstakil hayatı yaşayın. Her koşulda yaşam standartlarınızın yükseleceğinin garantisini veriyoruz. Çünkü biz Essenora'da kullandığımız her malzemeyi özenle seçiyoruz. İnşaat sektörünün en iyi ve en kaliteli markalarının ürünlerini kullanıyoruz. 


Essenora Projesi içinde neleri barındırıyor? Proje hakkında bilgi verir misiniz? 

Toplam 20 bin metrekare alanda yükselen bir proje 758 daire, 12 ticari ünite, 1 market, mini spor salonları, çocuk oyun alanları, Fitness Centerlar, sauna, buhar odası, kapalı otopark, iki yüzme havuzu, cafe ve restaurantlar projeyle sunulan imkanlar arasında...


Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu iddia ediyorsunuz. Kentsel dönüşüm sonucu yapılmış projelerin diğer projelere göre avantaj neler oluyor? 

Sunduğu imkanlar olarak daha kapsamlı olması, şehir planlamasında daha planlı bir organizasyon ürünü olması ve en önemlisi de kişilere metropol hayatının içinde daha huzurlu bir ortam sunması avantajlar arasında yer alıyor. 


Yimta İnşaat, Akın & Atik ve Enga ortak girişimiyle hayata geçirilen projede Gaziosmanpaşa lokasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Gaziosmanpaşa bugün bulunduğu konumla İstanbul'un merkezi niteliğindedir. 3. Havalimanı'na yakınlığı ile bilinen merkezi bir yerdir. Gaziosmanpaşa bulunduğu konum gereği Maslak'taki beyaz yakalıların da gözdesi. Bugün Gaziosmanpaşa lokasyonundan Maslak gibi bir iş merkezine ulaşım 20 dakika, bu sebeple de projenin önemi bulunduğu lokasyonun merkezi konumla alakalı. Altyapı gereği sağlam bir zemin olması da deprem bölgesi olmaktan çıkarıyor. Bütün bu sebepler göz önünde bulunduğunda Essenora Projesi değerlenecek bir yatırım bölgesidir. 


Proje, ev alacak vatandaşlara nasıl imkanlar sunuyor? 

Bize gelen herkesi ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz ve bu bağlamda da kişilere sunduğumuz imkanlar arasında öncelikle şehrin merkezinde müstakil hayatı sunmak ve bunun adına da ödeme kolaylıkları sağlayan bir proje sağlamak. 


Essenora'da ev sahibi olanların diğer insanlardan farkı ne olacaktır? 

Essenora Projesi belirtmeliyiz ki büyük bir yatırımdır. Emlak piyasasında bugün Türkiye'de ev fiyatları sürekli artmaktadır. Bu yatırımın kazancı da Gaziosmanpaşa'nın bulunduğu lokasyona bağlı olarak artacaktır. Gaziosmanpaşa büyük bir değişim içerisinde ve burada yatırım yapacaklar bugün yaptıkları yatırımın getirişini ilerleyen yıllarda fazlasıyla alacaktır. 


Essenora'da konut fiyatları nedir? Her bütçeye uygun konut var mı? 

Essenora Projemiz'de konut fiyatları 397 binden başlamaktadır. Her bütçeye uygun sağladığımız imkanlar bulunmaktadır. 


Ödeme kolaylıkları sağlıyor musunuz? 

Evet sunduğumuz ödeme kolaylıklarına ek olarak Essenora Projesi, peşinatsız, kredisiz, faizsiz, kefilsiz olmasıyla dikkat çekmektedir. 7 Haziran seçimlerinden sonra kurlardaki artışın inşaat maliyetlerine de yansıdığı ifade edilmişti. 


Sizin projeniz için böyle bir şey söz konusu mu? 

Kurların artışı sadece inşaat sektöründeki projeleri değil pek çok sektörü etkiledi. Sürdürülen istikrar dolayısıyla beraberinde doların düşüşe geçmesi olumsuzluk doğurmadı.


Satışlarınız nasıl gidiyor ve gelecek dönem için beklentileriniz nasıl olacak? 

Re-lansmandan itibaren rakamsal belirtmek gerekirse 5000 form, 2000'den fazla telefon ve 650'den fazla ofis ziyaretçisi geldi. Şu anki tablo çok umut verici ve dolayısıyla başka projeler ile başarılarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca belirtmek istediğiniz bir şey varise son olarak bahsedebilirsiniz... Şehirleri, yaşam alanlarını marka haline getirecek olan en başta, o alanda yaşayan ve yaşayacak insanlardır. Yaşam alanı sakinleri, alışveriş yapmak istediklerinde hemen evlerinin yakınındaki alışveriş mağazalarına uğrayabilecek, huzurla kahvelerini yudumlayabilecekler. Projemizin en önemli özelliklerinden birisi, rezidans kalitesinde daireler ile yemyeşil bir doku içinde, kendi bahçeleri olan villa alternatifleri arasında tercih yapılabilecek olmasıdır. 


Ticari Hayat




Haber Sabah Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı...


YİMTA inşaat, Akın&Atik ve Enga ortak girişimiyle Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen Essenora projesi, bugünlerde reklam kampanyasıyla dikkatleri üzerine çekti. Peşinatsız, kredisiz, faizsiz, kefilsiz gibi olanaklar sunulan projede konutlar 397 bin TL'den başlıyor. Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Akkaya, "Projenin sunduğu cazip fırsatlar nedeniyle reklam filmimizde 'Ananızı Ağlatıyoruz Ama Mutluluktan' sloganı kullandık" dedi. Esseııora'nın Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Akkaya, yatmm bedelinin ise 160 milyon TL'yi bulduğunu ifade etti. Necmettin Akkaya, şunları anlattı: "Essenora, İstanbul'un en merkezi yeri olan Gaziosmanpaşa'da bu zamana kadar olan en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attı. Projenin amacı İstanbul'un merkezi bölgesine yakışan bir yaşam alanı oluştururken konforu ve sunduğu imkânlarla insanları daha iyi bir yaşam standardına kavuşturmak. Türkiye'de ruhsatı alınan ilk kentsel dönüşüm projesi olması da Essenora'ııın ses getiren proje olmasında etkili. Bizler üç ortak girişimin ürünü olarak bu projeyi tüm ev sahibi olmak isteyenlere armağan ettik. Alacağımız dönüşlerle de aileleri mutluluktan ağlatmaya devam edeceğiz." 


20 İN METREKARE ALANA YAPILDI

Toplam 20 bin metrekare alana yapılan projede, 758 daire ve 12 ticari ünite yer alıyor. Ayrıca market, mini spor salonları, çocuk oyun alanları, fıtness centerlar, sauna, buhar odası, kapalı otopark, iki yüzme havuzu, cate ve restaurantlar bulunuyor. 



Sabah Ek


Geri Dön