10 / 05 / 2024

Geçinemeyen vatandaş kredi kartına saldırıyor! Vatandaş bir haftada 26 milyar lira borçlandı!

Geçinemeyen vatandaş kredi kartına saldırıyor! Vatandaş bir haftada 26 milyar lira borçlandı!

Dargelirli vatandaşlar çarşı, pazardaki fiyat artışlarına yetişemezken, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çareyi borçlanmakta buluyor. Faiz oranlarının artmasına rağmen 12 Mayıs haftasında kredi kartı ile yapılan borçlanmaların tutarı yaklaşık 26 milyar liralık artışla 670 milyar lirayı geçti.



Haberde, kredi faiz oranlarındaki artışa rağmen vatandaşların borçlanmaya devam ettiğine işaret edilirken, ihtiyaç kredi faiz oranlarında son haftalardaki yükselişe de dikkat çekildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, ihtiyaç kredisinde ortalama yıllık faiz oranı 5 Mayıs haftasında yüzde 34,30'a kadar tırmanış gösterdi. Bu çıkışla birlikte ihtiyaç kredisi faiz oranları son 9 ayın zirve seviyelerini görmüş oldu. Ancak 12 Mayıs haftasında yüzde 0,11 oranında gerileme kaydeden ihtiyaç kredi faizleri yine de zirveye yakın seviyelerde hareketine devam etti. Bu da tüketicilerin alım gücünün gerilemesi nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak için borçlanmak zorunda olduğu gerçeğinin bir göstergesi oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön