10 / 05 / 2024

Geçinemeyen vatandaş kredi kartına saldırıyor! Vatandaş bir haftada 26 milyar lira borçlandı!

Geçinemeyen vatandaş kredi kartına saldırıyor! Vatandaş bir haftada 26 milyar lira borçlandı!

Dargelirli vatandaşlar çarşı, pazardaki fiyat artışlarına yetişemezken, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çareyi borçlanmakta buluyor. Faiz oranlarının artmasına rağmen 12 Mayıs haftasında kredi kartı ile yapılan borçlanmaların tutarı yaklaşık 26 milyar liralık artışla 670 milyar lirayı geçti.



FAİZ ARTIŞI TALEBİ DURDURAMADI

İhtiyaç kredi faiz oranlarının zirve yaptığı hafta içerisinde kredi talebinde bir gerileme gözlenmedi. Gerileme bir yana 2 milyar 421 milyon lira ile sınırlı bir artış gerçekleşirken, 12 Mayıs haftasında ortalama yüzde 34,19'luk faiz oranına rağmen tüketicilerin ihtiyaç kredisine hızlı bir şekilde dönüş yaptığı belirtildi.

KART BORÇLARI 670 MİLYAR TL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 12 Mayıs haftasında sadece ihtiyaç kredileri değil, kredi karları ile yapılan borçlanmaların da arttığı dikkat çekti. BDDK verilerine göre, BDDK verilerine göre 12 Mayıs haftasında vatandaşların bireysel kredi kartı borçları, bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında, 25 milyar 920 milyon lira artış gösterdi. Böylece bireysel kredi kartı borçları 670 milyar 8 milyon liraya yükselmiş oldu. Tüketicilerin taşıt, konut ve ihtiyaç kredilerindeki borç tutarı ise 24 milyar 602 milyon TL tutarında artış gösterdi. Böylece tüketici kredilerinin büyüklüğü  toplam 1 trilyon 353 milyar 280 milyon liraya yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön