30 / 04 / 2024

General Electric Küresel Etki Raporu'nu yayınladı!

General Electric Küresel Etki Raporu'nu yayınladı!

General Electric (GE), çevre ve sağlık alanında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği girişimler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı çalışmaların topluma somut ve ölçülebilir faydalarının ortaya konduğu “Küresel Etki - 2013” raporunu yayınladı.




General Electric (GE), çevre ve sağlık alanında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği girişimler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı çalışmaların topluma somut ve ölçülebilir faydalarının ortaya konduğu “Küresel Etki - 2013” raporunu yayınladı. GE, 2013 yılında ecomagination ve healthymagination yenilikleri ve projeleri için 2 milyar doların üzerinde araştırma ve geliştirme yatırımı yaparken, ecomagination projeleri ile 28 milyar dolar gelir yarattı.


GE, 2015’e kadar öngördüğü 15 milyar dolar tutarındaki yatırım taahhüdü çerçevesinde, 2005 yılından bu yana ecomagination alanında 13 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptı. GE, şubat ayında ecomagination yatırımlarına devam ederek, 2020 yılına kadar yapılacak ilave 10 milyar dolar tutarında yatırım ile toplamda 25 milyar dolarlık yatırıma ulaşılacağını açıkladı.


GE çalışanları ve emeklileri ile beraber toplumsal projeler ve eğitim organizasyonları için 215 milyon dolarlık bağışta bulundu.


GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “GE olarak toplumlara fayda üreten teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Müşterilerimiz ve toplum ile ilgili sorunlara çözüm geliştirmek iş stratejimizin önemli bir parçasını ve kurumsal kültürümüzün temelini oluşturuyor. Sürdürülebilirlik, çalışanlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve yatırımcılarımız ile çalışma biçimimizde, yarattığımız teknolojide ve desteklediğimiz hayırsever ortaklıklarımızda olmak üzere çalıştığımız birçok alanda önemini gösteriyor.  Kurumsal bir vatandaş farkındalığı ile yatırımlarımıza devam etmekten, GE Vakfı’nın hayırsever etkinliklerinden ve çalışanlarımızın dünyanın dört bir yanına verdikleri toplumsal katkılarından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.


Hürriyet




Geri Dön