17 / 05 / 2024

ge Küresel Etki Raporu

ge Küresel Etki Raporu

General Electric (GE), çevre ve sağlık alanında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği girişimler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı çalışmaların topluma somut ve ölçülebilir faydalarının ortaya konduğu “Küresel Etki - 2013” raporunu yayınladı.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterererek, 152,6 milyon tona ulaştı.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde! Bakan bir daha bakıyor

ABD’de tarım dışı istihdam rakamının beklentilerin çok üzerinde açıklanması ile dolar endeksi yükselişe geçti ve 103,75 ile 9 Ocak'tan sonraki en yüksek seviye oldu. Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde. Bakan bir daha bakıyor...

Küresel piyasalarda resesyon endişesi! BİST, dolar kuru ve diğer endekslerde son durum ne?

Küresel pay piyasalarında, geçtiğimiz hafta merkez bankalarının faiz artırımlarını sürdüreceği sinyali vermesinden sonra güçlenen resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendi. İşte küresel pay piyasalarındaki son durum...

ge Küresel Etki Raporu Haberi

ge Küresel Etki Raporu


General Electric (GE), çevre ve sağlık alanında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği girişimler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı çalışmaların topluma somut ve ölçülebilir faydalarının ortaya konduğu “Küresel Etki - 2013” raporunu yayınladı. GE, 2013 yılında ecomagination ve healthymagination yenilikleri ve projeleri için 2 milyar doların üzerinde araştırma ve geliştirme yatırımı yaparken, ecomagination projeleri ile 28 milyar dolar gelir yarattı.


GE, 2015’e kadar öngördüğü 15 milyar dolar tutarındaki yatırım taahhüdü çerçevesinde, 2005 yılından bu yana ecomagination alanında 13 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptı. GE, şubat ayında ecomagination yatırımlarına devam ederek, 2020 yılına kadar yapılacak ilave 10 milyar dolar tutarında yatırım ile toplamda 25 milyar dolarlık yatırıma ulaşılacağını açıkladı.


GE çalışanları ve emeklileri ile beraber toplumsal projeler ve eğitim organizasyonları için 215 milyon dolarlık bağışta...