22 / 07 / 2024

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?

Gıdada tedarik zincirinde sorunlar yaşayan Avrupa ülkelerinde buğday fiyatlarında yıllık artış yüzde 68.5, ette yüzde 27.8, yağda ise yüzde 24.9 oldu. Fiyatların beklenen kuraklık ile daha da artması söz konusu.




GIDA BANKALARINDA KUYRUKLAR UZUYOR

Uzmanlar ise son dönemde kabaran enerji faturaları ve gıda fiyatlarında yaşanan ciddi artış nedeniyle Avrupa genelinde giderek daha fazla yoksul ve dar gelirlinin gıda bankalarından beslenmek zorunda kalacağı öngörüsünde bulunuyor.

Avrupa Gıda Bankaları Federasyonu verilerine göre, sadece 2020'de 29 ülkede 335 gıda bankası yoluyla yaklaşık 12.8 milyon kişiye 860 bin ton gıda yardımı yapıldı.

İngiliz Parlamentosu'nun verilerine göre dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden olan ülkede ucuz gıda bankalarına başvurmak zorunda kalanların sayısı ise 5 yıl öncesine kıyasla tam olarak yüzde 81 artmış durumda.

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?

Korkmaz kahve makinelerinde muhteşem indirim! Fiyatı tam 400 TL düştü! İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tarım Kredi Market’in indirimleri bitiyor! Fiyatı 27 TL’ye düştü! Kapan alır! 8 Eylül 2022 fiyat listesi…

O banka ucuz konut satışına başladı! 325 bin TL’ye ev sahibi olabilirsiniz!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön