18 / 05 / 2024

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.



KOMPOST HAZIRLAMA ÜNİTESİ YAPIMI HİBE DESTEĞİ KAPSAMINDA 

Mantar üretim tesisi için uygulamaya alınacak kompost hazırlama ünitesi için kapasite artırımı ile teknoloji ivonasyonu veya modernizasyonu hibe desteği kapsamında olacak. 

HANGİ SABİT YATIRIMLARA DESTEK VERİLECEK?

Kültür mantarı imalatına yönelik sabit envestisman inşaat giderleri, ranza sistemi ısıtma ve soğutma için klimalar, havalandırma fanları, petekler, sisleme makinesi, elektrik ünitesi, su motor ve pompa düzeneği, termometreler, sabit raflar, paketleme ünitesi, dijital kantar ayrıca kültür mantarı yetiştiriciliğine yönelik sera yapımı ve gerekli makine ekipmanların alımı da hibe desteği kapsamında bulunuyor. 

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN TÜM GERÇEK KİŞİLER BAŞVURU YAPABİLECEK

Mantar üretim tesisi için konusuna göre Bakanlık kayıt sistemlerine kaydedilmiş, kamudan ayrı tüzel kişiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kişiler başvuruda bulunabilecekler.  Başvuru yapılacak yer başvuru sahiplerine ait olabileceği gibi 5 sene zamanı olarak kiralanarak proje tatbik etmek mümkünlüğü sağlanacak. 

B İŞ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEN PROJELERDE HİBE TUTARI 50 BİN İLE 1 MİLYON ARASINDA BULUNUYOR

B iş planı kapsamında değerlemndirmeye alınan projelerin bağış asıl tutarı 50.000 TL-1.000.000 TL aralığında bulunuyor.  Yapılacak yeni tesisler için 7 milyon TL’ye, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması için 5 milyon TL’ye, mevcut tesislerin içeriğinin artırılması veya teknolojilerinin  yenilenerek modernizasyonu için 4 milyon TL’ye kadar proje ayarlanabilir. İmalatçılar teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler.

Açık vermeye devam ediyoruz! Rekor seviyeye ulaştı

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

Carrefour'dan bomba indirim! Xiaomi 11 pro'ya yüzde 21 avantaj fırsatını kaçırmayın! 06 Ocak fiyat listesi 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön