29 / 04 / 2024

Gölbaşı Alparslan Türkeş Kültür Parkı açılıyor!

Gölbaşı Alparslan Türkeş Kültür Parkı açılıyor!

Ankara'nın güneye açılan kapısı olan Gölbaşı'nı daha cazip hale getirecek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın prestij projelerinden Alparslan Türkeş Kültür Parkı 27 Aralık 2013 Cuma günü saat 13.00'te hizmete açılıyor...




Ankara'nın güneye açılan kapısı olan Gölbaşı'nı daha cazip hale getirecek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın prestij projelerinden Alparslan Türkeş Kültür Parkı 27 Aralık 2013 Cuma günü saat 13.00'te hizmete açılıyor. 

Başkan Yakup Odabaşı, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümünde açılışını yapacakları Alparslan Türkeş Kültür Parkı'nın Gölbaşı'nı Ankara'nın marka kenti yapma yolunda en büyük adımlardan biri olacağını açıkladı.


PROJE İKİ AŞAMALI...


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin çıkışında gerçekleştirilecek "Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu. Odabaşı, Mogan Gölü'nün karşısında bulunan ve bölgenin en önemli seyir alanlarından biri olan Şahin Tepesi üzerinde inşası tamamlanan parkın  Ankara  ve Gölbaşı'na katma değer sağlayacak büyük bir proje olduğunu ifade etti. Projenin ikinci aşamasının Alparslan Türkeş Kültür Sarayı olduğunu bildiren Başkan Odabaşı, parkın içerisinde yer alan ve inşaatı devam eden kültür sarayının da aynı günde tanıtımını yapacaklarını bildirdi.


ANLAMLI GÜNÜ ANLAMLI AÇILIŞ


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümünde Ankara'nın giriş kapısı olan Gölbaşı'nda Alparslan Türkeş Parkı'nı hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şöyle dedi:


"Atatürk'ün Ankara'ya gelişiyle anlam bulan, Türk milletinin kurtuluşu ve genç Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir yeri olan 27 Aralık'ı hafızalarda yaşatmak için, kıymetli bir adım atıyoruz. Gelin bu ana birlikte tanık olalım. Bu tarihi günde modern donatılarıyla ilçemize değer katan Alparslan Türkeş Parkı'nın açılışını ve tarihi ihtişamıyla geleceğe ışık tutan Alparslan Türkeş Kültür Sarayı'nın tanıtımını yapacağımız için mutluyum."


SANAL MÜZEDE TARİH YENİDEN YAŞANACAK


Başkan Odabaşı, beş yıldızlı prestij projesiyle ilgili bilgi verirken daha sonra şunları söyledi:

"Bu projemiz, Gölbaşı'nda yapılacak olan en büyük sosyokültürel tesislerden birisi oldu. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan bu ihtişamlı tesiste yer alan sanal müzede de tarihin içinde tarihi yaşamak mümkün olacaktır.


Türkiye'de ilk kez bir müzede tarih, tamamen sanal gerçeklikle hayat bulacak. Müzeye atılan ilk adımdan itibaren tamamen tarihin içinde olacaksınız. Turizm şehri olma iddiamızın önemli mihenk taşlarından biri olan bu projemiz, Gölbaşı'nda tarihle teknolojiyi bir arada yaşatacak.


Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılan kültür sarayımızda, 'Sanal Gerçeklik' teknolojisiyle oluşan müzemiz, Gölbaşı'nda tarih şuurunu tekrar canlandırırken, kentimizi kültür turizminin başkenti haline getirecektir.


BİRÇOK GÜZELLİĞİ İÇİNDE BARINDIRIYOR


Alparslan Türkeş Kent Parkı ilçemizin manzara, seyir ve ulaşım açısından en güzel ve en değerli yerlerinden biri. Bu güzel bölgenin değerine değer katmak için ise proje içerisinde birçok güzelliği de bir arada bulunduracak detaylar düşünüldü. Proje içerisinde Gölbaşı'nın her yerinden görülebilecek simgesel anıt ve 60 metre yüksekliğindeki dev Türk Bayrağı, 375 metrekarelik su-ışık-ses gösteri havuzları, yapay şelale ve dere, adrenalin vadisi, 325 metrekarelik bitki labirenti, yıldızlar sokağı, kademeli gençlik merkezi, yapay tepe, çim amfi, çok amaçlı meydan, 400 metrekarelik kafe ve büfe yerleri, çiçek gösteri alanları, çocuk oyun alanları ve otoparklar bulunuyor.


Gölbaşı, Konya yolundan da gözüken yaklaşık 38.000 metrekarelik bu devasa parka sahip olarak, Ankara'nın prestij ilçesi olma yolunda, en büyük adımlarından birini daha atıyor. Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ise, Gölbaşı'nda yapılan en büyük sosyokültürel tesis olma özelliği taşımaktadır. Her mahallemize bir kültür merkezi atağımızı bu büyük proje ile taçlandırıyoruz. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenen bu ihtişamlı tesis, ilçemizi daha da değerli kılacaktır."


İl Gazetesi


Geri Dön