05 / 05 / 2024

Gölbaşı yeni yatırımlar ile cazibe merkezi olacak!

Gölbaşı yeni yatırımlar ile cazibe merkezi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra, yeni yatırımlarla da dikkat çektiğini belirtiyor.



İnşaat ve ıslah çalışmaları halen devam eden prestij projeler tamamlandığında, Ankara'nın cazibe merkezinin Gölbaşı olacağına işaret eden Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra, yeni yatırımlarla da dikkat çektiğini belirtiyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı’nda Ankara-Niğde otoyolunun temel atma töreninde, Gölbaşılılarm yıllardır beklediği, Konya Yolu’nun alta alınması projesinin müjdesini verdi. Yıldırım “Gölbaşı’nda yaşayan hemşehrilerime müjdem var. Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yolun altına alıyoruz. Büyük bir proje. Böylece artık orada trafik kazaları da olmayacak. 200 trilyondan fazla bütçesi var. İmzaladık, kararını verdik” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Konya Yolu’nun alta alınmasına ilişkin olarak şunları söyledi:
“Gölbaşı’nı iki parçaya bölen, şehir içerisinde üzücü trafik kazalarına neden olan Konya Yolu’nun alta alınması bizim söz verdiğimiz, üzerinde önemle durduğumuz bir projeydi. Çok şükür hükümetimizde bu projeyi sahiplenerek her türlü maddi ve manevi desteği verdi. Konya Yolu’nun alta alınmasıyla artık Gölbaşımız iki yakası bir birbirinden ayrı kent görünümünden kurtulacak. Gölbaşı’nda yaşanan üzücü kazalar en aza inecek, hem de Gölbaşımız daha estetik bir görünüme kavuşacak.”

KENT MEYDANI PROJESİ
Gölbaşı’nda, “Kent Meydanı ve Eğitim Protokolü” Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz’m katılımıyla imzalandı. Gölbaşı'nın çehresini değiştirecek kent meydanı park alanı düzenlenmesi projesinin Atatürk Sahil Parkı ile birlikte birleştirilmesiyle toplam 152 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan oluşturulacak. Okulların taşınması ve kent meydanı düzenlenmesi projesi kapsamında yaklaşık 26 bin 200 metrekare alanda yer alan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve yanında yer alan eski okul yapıları yıkılıp, Bahçeli-evler Mahallesi’nde daha modern bir eğitim kampusu oluşturulacak. Kent meydanı projesi içerisinde kütüphaneler, sevgi çeşmesi, saat kulesi, kafetaryalar, dinlenme ve eğlence alanları, anfi tiyatro, kapalı otopark ve spor alanı inşa edilecek.


MOGAN GOLÜ TEMİZLENİYOR
Başkan Duruay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle hayata geçirilen bu projenin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirildiğini belirtti. Duruay, “Mogan Gölü’nün temizliği  projesi Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi olma özelliği taşıyor. Projenin amacı gölün eski temizliğine kavuşarak ailelerin huzurlu vakit geçirmelerini, balık tutmalarını sağlamak” diyor.
 


Geri Dön