27 / 04 / 2024

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

Son dönemde en çok konuşulan yeni yapay zeka projelerinden biri olan ChatGPT, Google’da kriz yaratmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Google ve çatı şirketi olan Alphabet nasıl aksiyon alacakları üzerinde çalışırken son olarak şirket kurucuları ofise acil toplantıya çağrıldı.



Adı gittikçe daha fazla duyulmaya başlanan sohbet botu ChatGPT, kimilerince Google’a en büyük rakip olacak.  Google ile çatı şirketi Alphabet, konuya ilişkin nasıl bir strateji oluşturacaklarına karar vermeye çalışıyorlar.

 ChatGPT’ye karşı daha önce çalışanlarına  kırmızı kod uyarısı yapan Google cephesinde adımlar gelmeye devam ederken, son olarak kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in ofise toplantıya çağrıldığı gelen en yeni bilgiler arasında.

Shiftdelete’in haberine göre, Google CEO’su Sundar Pichai, Google’ın yapay zeka stratejisine yönelik toplantılar gerçekleştiriyor. New York Times Gazetesi’nde çıkan bir haberde, Google’ın ana şirketi Alphabet, ChatGPT’nin piyasaya çıkmasının hemen ardından,  kurucu ortaklar Larry Page ve Sergey Brin ile iletişime geçerek fikir ve destek talebinde bulundu.

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

‘KIRMIZI KOD’ YAYINLADI

Yapay zeka botu ChatGPT’ye olan ilginin hızla artmasıyla birlikte Google, “kırmızı kod” yayınlayarak yapay zeka takımlarını harekete geçirirken, bu adımın ardından da kurucu ortakların tecrübesine başvurmak için destek istendi. Larry Page ile Sergey Brin, yaklaşık 4 yıldan beridir şirketin operasyonlarıyla yakından ilgilenmese de, hala Alphabet yönetim kurulunda bulunuyorlar.


Geri Dön