10 / 05 / 2024

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

Son dönemde en çok konuşulan yeni yapay zeka projelerinden biri olan ChatGPT, Google’da kriz yaratmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Google ve çatı şirketi olan Alphabet nasıl aksiyon alacakları üzerinde çalışırken son olarak şirket kurucuları ofise acil toplantıya çağrıldı.



Page ve Brin, Google’ın yapay zekasına yönelik strateji belirlemek amacıyla geçen ay yöneticilerle birlikte bir dizi toplantı gerçekleştirirken, arama motoruna daha çok sohbet botu özelliği ekleme konusunu görüşerek onay verdiler.

SOHBET BOTLARININ DEZENFORMASYON YAYDIĞINI İDDİA ETTİ

Öte yandan, ChatGPT’nin programında gerçek yanıtlar oluşturamadığı şeklinde dezenformasyon yayıldığı söylentileri de var. Bir süre önce Alphabet’in yapay zeka şirketi DeepMind, ‘Sparrow’ adlı yapay zeka sohbet botunu piyasaya sürmüştü.  DeepMind, 2023’te özel bir beta sürecinin startını vereceklerini belirtirken, Sparrow’un yararlı olduğu kadar kullanıcılar için güvenli olacağını da belirtiyor.

Google’da acil toplantı çağrısı!  ChatGPT krizi büyüyor!

DeepMind CEO’luğunu yürüten Demis Hassabis, sohbet botlarının kullanıcılarına “yanlış veya uydurulmuş bilgiler” verebildiğini iddiasında bulundu. Kimilerince, DeepMind’ın çıkardığı Sparrow’un, dünya çapında arama devinin ChatGPT’ye yanıtı olduğu da düşünülüyor.

Vakıfbank kartınız varsa cebinize tam 640 TL girecek!

Tarım sektörüne tam 717 milyon liralık yatırım geliyor!

Bunu yaptırmayan araç sahibi yandı! Aman dikkat! 10 gününüz kaldı!

Emeklilere bayram müjdesi gibi haber! En düşük maaş promosyonu bile 11 bin lira olacak!

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?


Geri Dön