29 / 06 / 2024

Göz-Göz'e stat müjdesi!

Göz-Göz'e stat müjdesi!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, Göztepe’nin Gürsel Aksel Tesisleri’ne yapılacak statta yaşanan istimlak sorununu çözmek için devreye girdi. İnşaat bu ay başlıyor.



Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak stat için bir türlü aşılamayan istimlak problemini, AK Parti  İzmir  Milletvekili adayı Binali Yıldırım çözüyor. Yıldırım, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından 2014'te ihalesi yapılan, belediye ile olan problemin çözülmesine rağmen, arazi içindeki 150 metrekarelik özel mülkiyet yüzünden inşaatına başlanamayan stada, en kısa sürede kazmayı vuracaklarını söyledi. Yıldırım'ın, Göztepe İdari CEO'su Kerem Ertan'a, "Sorunu çözer, 1 Kasım'a kadar inşaata başlarız" garantisini verdiği ifade edildi. Yapımını DOYAP Yapı'nın üstlendiği stat inşaatı, önce belediye engeline takılmış, kısa bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, tesislerdeki 406 metrekarelik arazisini stat inşaatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmesiyle bu sorun çözülmüştü. Ancak inşaat çalışmaları bu kez, 32 dönümlük stat arazisinde bulunan 150 metrekarelik özel mülkiyette, kamulaştırma problemi olduğu için başlayamadı. Göztepe İdari CEO'su Kerem Ertan, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın çözümü için garanti verdiği problemi şöyle anlattı: "Spor Genel Müdürlüğü, 3 kardeşe ait bu 150 metrekarelik alanı 1984 yılında kamulaştırmış. Kardeşlerden ikisi kamulaştırma bedelini almış. Ancak bu esnada 3. şahıs vefat etmiş. Varisleri devletin bankaya yatırdığı kamulaştırma bedelini tahsil etmemiş. 10 yıl bankada bekleyen para hazineye dönmüş. Dolayısıyla kamulaştırma tam olarak tamamlanamamış. Bu sorunun çözümü için Binali Yıldırım'dan yardım istedik. Binali bey, çok samimi bir şekilde konuyla ilgilenip, sorunu gidereceğini ifade etti. Kendisine çok teşekkür ederiz." 


ALTYAPIYA ARAZİ ARANIYOR


Göztepe'nin Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak olan stadın 1 Kasım'dan önce temellerinin atılma ihtimali, "Altyapı ne olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Gürsel Aksel Tesisleri'nde sporokulları ve yarışmacı takımlar olmak üzere yaklaşık 2 bin genci barındıran Göz-Göz, altyapıyı taşıyacak bir arazi arıyor. Göztepe İdari CEO'su Kerem Ertan, "Yerel ve merkezi yönetimlerden İzmir içinde spor alanı olarak kullanmak üzere bir yeşil alan tahsisi istiyoruz. Son derece modern bir altyapı tesisi yapmayı düşünüyoruz" dedi.


ARTIK HAYATI GÖZ GÖZ


Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in hayatı artık tamamen sarıkırmızılı ekip oluyor. Sepil, Londra Borsası'nda işlem gören ve en büyük hisse sahibi olduğu Genel Energy şirketinde aktif çalışmayı bıraktı. Kuzey Irak'ta petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan Genel Enerji'deki İcra Kurulu Başkanlığı görevini bırakan Sepil, tamamen İzmir'e yerleşerek Göztepe ile daha çok ilgilenmeyi planlıyor. Sepil kararını, bugün 14.30'da kulüp resmi sitesinden canlı yayınla taraftarlara açıklayacak.


Yeni Asır


Geri Dön