17 / 05 / 2024

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.



VUK’ta Emsal Bedel, “Gerçek bedeli olmayan ya da bilinmeyen veya doğru olarak belgelendirilemeyen bir malın, değerleme gününde satılması durumunda emsaline göre haiz olacağı değer” olarak ifade ediliyor.

İLETİŞİM ALTYAPILARINDAN KULLANIM BEDELİ ALINMAYACAK

OHAL süresince işletmecilerin tesis edeceği ve aciliyet arz eden iletişim altyapılarından kullanım ve geçiş hakkı tutarı alınmayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yer seçim belgesini ücretsiz bir şekilde verecek. Bunlar için mülki amirlikçe verilecek belge haricinde başka bir belge istenmesine gerek kalmayacak.

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme cihaz ve altyapıları için yapılan elektrik enerjisi talepleri, bölgede elektrik şebekesi olması durumunda, başka bir belge istenmeden hemen karşılanacak ve abonelik ile ilgili veri ve belgeler OHAL’den sonraki 60 günde tamamlanacak.

DSİ DENETİM MASRAFI ALMAYACAK

OHAL ilan edilen bölgelerde inşaat durumundaki HES’lerin inşaatlarının sürmesi durumunda, DSİ tarafından alınması gereken su yapıları denetim masrafı alınmayacak.

Halkbank'tan 16.980 TL peşinatla müstakil ev! Süresi dolmadan başvurun!

EYT Bağ-Kur prim şartında büyük değişiklik! Her şey sil baştan değişiyor!

2023 e-Devlet 4.336 TL yardım başvurusu başladı! Her ay ödenecek bu parayı hemen alın!


Geri Dön