29 / 04 / 2024

GSS primi 2023 güncellemesi! Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2023? Yeni yılda GSS primleri kaç TL oldu?

GSS primi 2023 güncellemesi! Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2023? Yeni yılda GSS primleri kaç TL oldu?

GSS primlerinin yeni yılda ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 GSS primlerine dair detaylar!



Yeni yılda asgari ücrete 54,66 oranında zam yapıldı ve bu şekilde 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 oldu. GSS primi de yeni asgari ücret zammıyla beraber güncellendi. 2022'de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık olarak 215 TL olarak belirlemişti. Şimdi de 2023 Genel Sağlık Sigortası’nın ne kadar olduğu araştırılıyor.

2023 Genel Sağlık Sigortası (GSS) priminin ne kadar olacağı ve son gelişmeler ile takip ediliyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin ilk önce sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları durumunda da oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı tanımlıyor. Yeni yıl asgari ücret zammıyla kıdem tazminatı, işsizlik maaşı gibi kalemlerde olduğu gibi GSS primlerinde de artış yaşandı. Asgari ücrete gelen yüzde 54,55'lik zamla birlikte GSS 332,5 liraya denk geliyor.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMLERİ NE KADAR OLDU?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri de asgari ücret zam oranı kadar artış gösterdi. Geliri brüt asgari ücretin 3'te birinin altında bulunanların primlerini devlet karşılıyor. Geliri bunun üzerinde olanlarında primlerini kendisi ödemektedir.

SGK, 2022 yılında Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık 215 lira olduğu belirlemişti. Buna göre asgari ücrete gelen yüzde 54,55'lik zam ile birlikte GSS 332,5 lira oldu.

2023 ZAM ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretini kamuoyuna duyurdu. Asgari ücret 2023 yılında 8,500 lira oldu. Artış yüzdesi de 50 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI HANGİ HASTANELERDE GEÇERLİ?

Genel sağlık sigortası yalnızca üniversite ve devlet hastanelerinde geçerlidir. Bu hastanelerde geçerli olduğu için özel hastane ve kuruluşlarda genel sağlık sigortasından yararlanamazsınız.

Genel sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Genel sağlık sigortası neleri kapsar?

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı kadroları belli oldu! Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön