29 / 04 / 2024

Gübre fiyatlarına dev indirim! Çiftçiler bu habere bayram edecek

Gübre fiyatlarına dev indirim! Çiftçiler bu habere bayram edecek

Çiftçilerin, yükselişine bir türlü çare bulamadığı gübre ücretleri pazar, manav ve market gibi yerlerdeki tarla ürününün ücretini da etkiliyor. Ancak çiftçilere müjdeli indirim haberi geldi. Ton ücretlerinde dev indirim yapıldı. İşte tüm ayrıntılar.



"Çiftçi", tarımsal faaliyetlerle uğraşan ve toprak işleyen, bitki yetiştiren, hayvancılık yapan kişidir. Genellikle kırsal bölgelerde yaşarlar ve tarımsal üretim için gerekli olan tohum, gübre, su, tarım aletleri vb. malzemeleri kullanarak ürün yetiştirirler. Çiftçiler, tarımsal ürünleri satarak geçimlerini sağlarlar.

ÇİFTÇİLER BAYRAM EDECEK

Ülkemizde meydana gelen enflasyon ve ekonomik problemler ile beraber dolar kurunda da çıkış görülüyor. Son senelerde yükselen ücretler ile beraber vatandaşın cebi adeta alev aldı. Tarla ürünlerinde meydana gelen ücret artışı ile beraber vatandaşımız kilo  meyve veya sebze almakta bi hayli güçlük çekiyor.

Gübre ücretlerinde meydana gelen zamlı süreç ile beraber beli bükülen çiftçi ekinlerine kafi miktarda gübre veremedi. Verimli olmayan ekinlerle beraber meydana gelen ücret yükselişi ülke gündeminde yer alıyor. Tarlada meydana gelen pahalılık ile beraber pazar, manav ve market gibi satış yerlerinde de pahalılık gözlemleniyor.

Gübre fiyatlarına dev indirim! Çiftçiler bu habere bayram edecek

GÜBRE FİYATLARINDA DEV İNDİRİM

2022 senesinde 19 bin TL'ye kadar yükselen DAP ücretleri son gelen indirim ile beraber 14 bin 250 TL'ye kadar düştü. Geçtiğimiz gün yapılan indirimin arkasından üre gübresi 9 bin TL'ye düşerken, İGSAŞ ise Granül Üre 9 bin TL'ye satılırken Pril Üre 8 bin 600 TL'ye düştü.

Gelen indirim ile birlikte Amonyum Sülfatın fiyatı 5 bin liranın altına düşüş göstermesiyle 4 bin 900 TL seviyelerinden satışa sunuluyor. Çiftçiyi mağdur eden gübre fiyatları ile birlikte seçim evvelinde dev indirim geldi. Fakat ücretlere bakıldığında 2022 senesinin bi hayli üstünde kaldığı dikkatten kaçmıyor.

Gübre fiyatlarına dev indirim! Çiftçiler bu habere bayram edecek


Geri Dön